Sunday, December 11, 2011

FBI rukavice - u gostima kod Ane

Poslednja dva meseca, u okviru igrice FBI rukavice (koju je pokrenula mamajac), motamo se po Aninoj kuhinji.
Anin blog, Prstohvat soli, nudi gomilu finih jela. Ima kod Ane svega, od bakinih kolacica do interesantnih jela iz svih krajeva sveta. U svakom novom postu provlaci se i neka zanimljiva tema pa sa svakim novim redom ponesto i naucimo. Tako sam ja kod nje prvi put cula za Hutspot, saznala sta je, u stvari, ledeni kvasac, upoznala se sa najrazlicitijim corbama i naucila da od pileta napravim leptira ;)
Ono sto krasi Prstohvat soli, sem finih recepata, definitvno su odlicne fotografije koje nikoga od nas ne ostavljaju ravnodusnim. Svaki novi recept donosi i novo vizuelno iznenadjenje i, znajuci koliko je tesko napraviti dobru fotku, na tome joj posebno skidam kapu.

Bilo je zadovoljstvo gostovati kod tebe, hvala na gostoprimstvu i odlicnim jelima. A evo cime smo se mi pocastili:



Znala sam unapred da ce mi se ove kiflice dopasti, ali zbog muza, koji nije ljubitelj ovakvih slatkisa, isla sam na pola mere. Ono sto me iznenadilo je da je upravo on pojeo najveci broj kiflica i posle mi je bilo zao sto sam smanjila meru. Sledeci put bice cela kolicina :)



Odlicne!!!



Odlicna pita za sve ljubitelje tikvica! Kod mene uz dodatak rendane sargarepe.



Slicno ih pravi i moja mama (za nijansu drugacije mota testo) i znam koliko su fine i lisnate pa je to bio razlog da se i ja pozabavim ovim nacinom preklapanja. Punjene kombinacijom ricota sira i philadelphia sira sa pecenom paprikom bile su i vise nego odlicne. 

Kiflice na slici prenocile su u najlon kesi i slikane tek sutradan pa mozda ne deluju bas najprivlacnije, ali moram naglasiti da su bile neverovatno meke i ukusne i sutradan.


I pile nam se mnogo dopalo i sigurno ce se ponovo naci na stolu. Raskomadali smo onako vruceg pa prizor koji je ostao u tepsiji nije bio bas najzahvalniji za slikanje ;) Ovo je najlepse sto sam uspela izvuci posle rucka.


Kao i obicno posle istrage, ostalo je mnogo jela koja sam zelela probati ali nisam stigla... strudla sa orasima mi je non stop u glavi. Moji nisu ljubitelji orasa pa to moram ostaviti za neku priliku kad ocekujem vece drustvo. Ako se takva prigoda ne ukaze do kraja meseca, sledece godine mi sigurno nece promaci :)

17 comments:

  1. Odlicno obavljena istraga! Posebno mi se dopala ideja da umesto tikvica u pitu ubacis sargarepu. Sigurno je dobar ukus! :)

    ReplyDelete
  2. Miki, izgleda da nisam dobro objasnila, sad cu to da popravim... Nisam izbacila tikvice, samo sam u smesu dodala rendanu sargarepu. To je jedna od opcija u originalnom receptu :)

    ReplyDelete
  3. Bas ste uzivali u finim recepticima, sufnudle i leptir pile su mi ostale na spisku za probu nekom narednom prilikom, ali tvoj izbor je za cistu desetku!:)))

    ReplyDelete
  4. Joj sve si predivno napravila a posebno mi se sviđa ova rečenica: "naucila da od pileta napravim leptira ;)"

    ReplyDelete
  5. Odličan izbor jela, uz malu opasku: ni tvoje fotografije ne ostavljaju ravnodušnim :-)

    ReplyDelete
  6. Baš si bila vredna,sve je super!

    ReplyDelete
  7. Stvarno si bila vrijedna! :) Sve izgleda predivno, pogotovo pita s tikvicama. Fotke su ti jako lijepe :)

    ReplyDelete
  8. lijep izbor recepata, baš si se potrudila i sve lijepo spremila

    ReplyDelete
  9. Izvrstan odabir, baš si bila vrijedna.

    ReplyDelete
  10. Nikako ne valja kad ovako u sitne sate krenem po blogovima kulinarske tematike... Odlični receptići! Jel potrebno reć da sam ovaj čas gladna? :)

    ReplyDelete
  11. Mihaela, vrednice jedna:)
    Zanimljiv izbor jela si napravila, a posebno mi je drago za slatke kiflice, kad cujem da su se svidele nekome ko ih ne voli, znaci da su dobre:)

    Puno pozdrava :*

    ReplyDelete
  12. Mihaela, svi receptići koje si odabrala mi se jako dopadaju :) Prekrasne fotkice!

    ReplyDelete
  13. I felt amazing reading this and I feel you are absolutely right. Inform me in the event that you are involved in garageband windows, that is my principal competency. I really hope to see you soon, bye for now!



    온라인카지노사이트
    카지노사이트

    ReplyDelete
  14. Great information, thanks for sharing with us… check out my service…


    카지노사이트홈
    카지노사이트

    ReplyDelete
  15. Great work! This is the type of information that are supposed to be shared around the net. Shame on the search engines for not positioning this post upper! Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

    토토사이트
    프로토

    ReplyDelete
  16. This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your web site in my social networks! Feel free to visit my website; 바카라사이트

    ReplyDelete