Thursday, September 23, 2010

Pileci zalogaji/Chicken bites

Please scroll down for English version

Kod nas u kuci misljenja su podeljena kada su u pitanju ovi zalogajcici. Moja jaca polovina nije bas preterano odusevljena dok se meni i deci svidjaju. Najteze je ugoditi svima istovremeno :)


2 komada pilecih prsa (bez kosti i koze)
350 gr tanko secene slanine
400 gr mlevene piletine
1 jaje
so, biber i zacini po ukusu
aluminijumska folija

Zagrejati rernu na 180 stepeni.
Pileca prsa iseci na tanke snicle pa svaku sniclu malo istanjiti cekicem za meso. Zaciniti.
Mlevenu piletinu izmesati sa jajetom i zacinima.
Veci komad folije staviti na radnu povrsinu pa na foliju sloziti slaninu tako da se snitice lagano preklapaju.
 

 Rasporediti piletinu preko slanine.


Piletinu premazati pripremljenim mlevenim mesom.


Pazljivo, uz pomoc folije, urolati meso. Pricvstiti rub i oba kraja. Zatim povezati rolat kuhinjskim koncem.


Pazljivo seci parcice 2-3 cm sirine.


Poredjati rolnice u pleh i peci oko 40-ak minuta.


Odstraniti foliju pa servirati toplo ili hladno.

Ako vam se desi da mleveno meso prilikom secenja lagano klizi napolje, malo ga pogurajte nazad u paketic. Pecenjem ce sve da se stvrdne i bice jednostavno za rukovanje prilikom odvajanja folije i daljeg serviranja.
Za ovaj rolat mozete menjati kolicine namirnica bez da se promeni ukus. Nista ne merim (to sam uradila samo jednom da bih mogla nakucati post), stavim otprilike slanine, pilecih prsa da prekriju slaninu dok kolicina mlevenog uvek ostaje ista (kod nas su pakovanja od 400 gr). Kombinujte kako vam odgovara :)


English version:
Chicken bites

2 pieces boneless chicken breast, without skin
350 gr bacon cut into slices
400 gr ground chicken
1 egg
salt, pepper and seasoning to taste
aluminium foil
Preheat oven to 180 degrees C.

Cut chicken breast into a thin slices. Then take a meat mallet and flatten each fillet. Sprinkle with salt, pepper and seasoning.
Ground chicken mix with 1 egg, add salt, pepper and seasoning to taste.
Take a large piece of aluminium foil and place it on a working surface.
Place bacon slices on the foil (overlap the slices slightly). Arrange chicken fillets on top of the bacon. Spread ground chicken mixture over fillets.
Carefully roll up meat, using foil to lift. Seal the edge and both ends. Then, tie with a kitchen thread and carefully cut into 2-3 cm pieces.
Place rolls in a baking pan. Bake for about 40 minutes.
Remove foil and serve hot or cold.


17 comments:

  1. Fenomenalno izgledaju,...Ovo bi bilo zgodno napraviti za mase, tj za party. Zabiljezeno!

    ReplyDelete
  2. Dopada mi se. Postupak je odličan i može se primeniti na mnoge stvari!

    ReplyDelete
  3. Ajaooooooooooo Mihaela draga pa šta je ovo ??? Savršeno !! Odlična ideja koju sprovodim u delo ovih dana i javljam kako je prošlo kod mog supruga jer je on glavni a i jedini degustator! Veliki pozdrav! :-D

    ReplyDelete
  4. Jako, jako dobro, prekrasno izgleda, odlična ideja. Definitivno bilježim!

    ReplyDelete
  5. Fenomenalno! Odličan recept i ideja.

    ReplyDelete
  6. ajme krasno... baš pravi party zalogaji

    ReplyDelete
  7. Prekrasni zalogaji! A o tome kako se nekima sviđa nekima ne, nemoj mi ni pričati:))). Kod mene je gotovo uvijek tako!

    ReplyDelete
  8. Pa dobro bre ženo, pa KAD stigneš ovo sve napraviti? Ili si ponešto sakrila u svojoj arhivi, pa malo, pomalo, kao na kašičici daješ da slinimo po tastaturama. :)))))
    Ovo definitivno pravim, znam da će moji sto posto odlijepiti :)))

    ReplyDelete
  9. Ovo zvuči i izgleda preodlično. Jednom sam radila sličnu stvar s piletinom koju sam omotala šunkicom i bilo je izvrsno. Sigurna sam da je i ovo jako, jako ukusno, a izgleda savršeno. :)

    ReplyDelete
  10. Draga ovo ti je predobro.

    ReplyDelete
  11. Odlično, jako mi se sviđa !! Posebno mi je zanimljiv način pripreme sa umatanjem u foliju i rezanjem "zalogaja". Super !

    ReplyDelete
  12. Hvala devojke, bas ste me iznenadile :) Ovi zalogaji su moj prvi objavljeni recept na Coolki, pravila sam ga iks puta i skoro uvek je prosao neopazen ;)
    Donibaneko, jeg håper dere blir fornoyd. Takk for besøk :) Hilsen
    Natasa, muvam se ja non stop po kuhinji, uvek naletim na neki recept koji izgleda i zvuci jos bolje od onoga sto sam upravo pripremila :) A imam i toliko recepata koji cekaju da ih sredim da ce jadni ostariti cekajuci :)))

    ReplyDelete