Wednesday, December 2, 2009

Zapeceni krompir sa sirom/Baked potato with chesee

Please scroll down for English version


Nedavno se cujem s mamom telefonom i ona mi objasnjava da je pravila nekakav krompir sa sirom koji mog brata nije ostavio ravnodusnim... Znala sam da je nesto dobro cim se svidelo njemu, a on je veliko zakeralo kad je hrana u pitanju :)
Na brzinu mi je izdiktirala kako ga je spremala, ja uhvatila belesku na nekakvom iscepanom parcetu papira (koji sam malopre jedva pronasla da prekucam receptic) i odmah se zavukla u kuhinju da ga i mi isprobamo :)


Potrebno:
3 srednja krompira
3 jaja
2 dl pavlake
100 gr krem sira
100 gr rendanog kackavalja
so, vegeta, biber

Krompir oljustiti, iseci na kockice, preliti vodom i staviti kuvati. Kad voda provri kuvati krompir oko desetak minuta pa procediti.
Napraviti sneg od 3 belanca, dodati pavlaku, krem sir, rendani kackavalj i na kraju zumanca. Izmesati da se sve sjedini pa dodati krompir i zacine. Sipati u podmazanu vatrostalnu i zapeci na 180 stepeni da fino porumeni.

English version:
Baked potato with chesee

3 medium-size potato
3 eggs
2 dl sour cream
100 gr cream cheese
100 gr grated cheese
salt, pepper

Peel off potato and cut into small cubes. Pour water to cover potato and bring to a boil. Cook for another 10 minutes, then drain potato.
Preheat the oven to 180 degrees C.
Whip the egg whites until soft peaks form. Add sour cream, cream cheese, grated cheese and egg yolks. Stir with wooden spoon until well blended. Then, add cooked potato, salt and pepper to taste.
Bake until the top gained a nice golden brown color.

6 comments:

  1. obozavam krumpir na sve nacine, ovo zvuci jako, jako dobro!

    ReplyDelete
  2. Ovo jako fino zvuči! Nego treba li negdje dodati soli ili samo u krumpir dok se kuha?

    ReplyDelete
  3. Sve fino izgleda, mljac...jako zgodna ideja!:)

    ReplyDelete
  4. Masatera stoji da treba dodati zacine tj.so, biber i vegetu pre nego sto prebacujes u vatrostalnu :)
    Tnx devojke :)))

    ReplyDelete