Saturday, May 29, 2010

Pan de coco



Ili u prevodu, zemicke sa kokosom :) Privukli su me na prvo citanje i odmah sam znala da cu ih umesiti iako je Ljilja lepo objasnila da okus kokosa u ovim zemickama nije tako intezivan kako bi se po sastojcima moglo zakljuciti. U svakom slucaju, zemicke su fine, meke, diskretnog ukusa kokosa i svakako necete pogresiti ako ih umesite za neki naredni dorucak :)


Potrebno:
8 kasika kokosovog brasna
2 kasike secera
1 kasicica kvasca
malo soli
400 ml kokosovog mleka
3 kasike istopljenog putera
550 gr brasna
125 ml tople vode

Priprema:
Kvasac potopite u toplu vodu sa malo brasna i secera pa ostavite 15-ak minuta da se aktivira. U medjuvremenu izmesati kokosovo brasno, secer, so i brasno pa dodati kokosovo mleko, kvasac i istopljeni puter. Mesiti testo 5-6 minuta (po potrebi dodati brasna) pa ostavite da se udvostruci.
Kad je testo nadoslo, istresti ga na radnu povrsinu pa oblikovati lepinjice. Ostaviti ih da nadolaze oko 45 minuta pa peci na 180 stepeni dok ne porumene.


Meni je testo bilo malo mekse, pa ako se i vama dogodi slicna situacija slobodno dodajte onoliko brasna koliko je potrebno da dobijete za rad pogodno testo :)


1 comment: