Monday, May 31, 2010

Ustipci od karfiola

Veoma jednostavni ustipci spremljeni na malo drugaciji nacin bice odlican prilog nekom mesnom rucku :)


Potrebno:
500 gr karfiola
1 luk
80 gr brasna
20 gr rendanog parmezana
70 gr mozarella sira
veza seckanog persunovog lista
2 jaja
so
beli biber



Priprema:
Karfiol odvojiti na cvetice pa obariti u slanoj vodi. Kad omeksa, ocediti i ostaviti sa strane da se ohladi.
Luk sitno iseckati, izdinstati pa i njega ostaviti da se malo prohladi.
Hladan karfiol usitniti prstima, dodati seckan persunov list, izdinstan luk pa sve dobro izmesati.
U drugoj ciniji pomesati brasno, parmezan i jaja, mesati zicom dok smesa ne bude kompaktna. Zatim dodati smesu od karfiola, mozarellu iseckanu na kockice, so i biber pa lagano izmesati.
Vaditi smesu kasikom i spustati na vrelo ulje. Ustipke treba prziti kratko da se mozarella ne istopi, dovoljno je da blago porumene s obe strane.
Vaditi ustipke na papirni ubrus da se ocede od masnoce pa posluziti.
Moji ustipci su sa jako malom kolicinom susenog persunovog lista jer nisam, na vreme, registrovala da mi fali svezi :)


3 comments:

  1. E ovo je nešto baš po mom ukusu, vrlo slično sam pravila i super mi je super...

    ReplyDelete
  2. I nama se bas dopalo, mi obozavamo karfiol na sve nacine :)))

    ReplyDelete