Naredna dva meseca, blogerke iz celog sveta, a (u najvise slucajeva) sa prostora bivse Jugoslavije motace se po Aninoj kuhinji u okviru igrice FBI rukavice, koju je osmislila mamajac.
Ana, sem sto fino kuva pravi i bozanstvene fotografije pa je pravi melem za oci navratiti u njen kutak.
Sufnudle pravljene po ovom receptu bile su, iz vise razloga, novina za mene. Po prvi put sam prezle przila "na suvo" i, iako sam verovala da ce malo krckati pod zubima, to se nije dogodilo. Lepo su se obavile oko vlaznih sufnudli i nedugo zatim omeksale tako da je bilo, cak manje, rasipanja nego po mom ustaljenom nacinu przenja prezli na vecoj kolicini ulja. Drugo, po prvi put sa dodala vanili secer direktno u prezle i, moram priznati da mi se mnogo dopao taj sistem. Odlucila sam se za bourbon vanilu pa je ceo dozivljaj vanile bio jos kompletniji.
Ana, hvala na finom recepticu :)
Pre otprilike desetak dana La casa de vainilla napunila je dve godine pa vas, u to ime, castim nasim omiljenim kuglofom. Nadam se da necete zameriti, ali u haosu izmedju krecenja, busenja i brusenja nije bilo bas mnogo vremena za pripremanje neke fine, kremaste tortice. Popravicemo za treci rodjendan ;)
Uskoro prelazim na novu adresu ali vise o tome u sledecem postu :)
Kuglof
Potrebno:
250 gr maslaca ili margarina
300 gr secera
1 vanili secer
5 jaja
1,5 dl mleka
400 gr brasna
1 prasak za pecivo
100 gr orasa (lesnika)
1 kasika kakaa
Priprema:
Izmiksati omeksali maslac (nije veliki probelm ni ako je direktno iz frizidera) sa secerom i vanili secerom. Dodati jedno po jedno jaje, zatim mleko i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo. U ujednacenu smesu dodati mlevene orase (lesnike), dobro izmesati pa podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati kakao i fino izmesati da se sve lepo oboji.
Kalup za kuglof podmazati maslacem, posuti prezlama pa naizmence stavljati kasiku svetle i kasike tamne smese. Sledeci red stavljati braon smesu na zutu, a zutu na braon ili sve to preskociti i sipati obe smese u pleh a zatim izmesati drvenim stapicem ili viljuskom da se malo prosaraju.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Orase (lesnike) mozete preskociti ukoliko niste ljubitelj istih ili ih, iz nekog drugog razloga, ne upotrebljavate.
Cestitke za tvoj Blogo-rodjendan.
ReplyDeleteSufnudle zvuce jako zanimljivo...
Kao prvo cestitam.Dve godine na blogu kao sto svi znamo broje cduplo;)
ReplyDeleteSufnudle sam sad skoro i ja napravila posto me neko podsetio na njih:)
Suepr su ti sipale;0
p.s. Kod mene na blogu do 23 Novembra nagrada za pobediti.Svi su dobrodosli:)
Sretan blogorođendan!!
ReplyDeleteČestitam od srca i želim još puno, puno postova u nadolazećim godinama.
ReplyDeleteKao mala kolače bez kreme nisam voljela, ali to se je promijenilo, tim' više što moj muž jako voli upravo takve kolače jer veli da su mu savršeni uz prvu jutarnju kavu!
Čestitke na blogorođendanau. Krasna kuglof.
ReplyDeleteČestitam blogorođendan! Divne slike,a kuglof volim u svakoj varijanti.
ReplyDeletekrasne kreacije iz tvoje kuhinje, i čestitam ti na blogorođendanu, radujem se tvojim budućim receptima i lijepo je opet gledati tvoje fotke i čitati postove :)
ReplyDeleteCestitam na blogorodjendanu! Zelim ti jos mnogo divnih recepata i da budu sto cesci:)
ReplyDeleteKuglof deluje jako socno i slazem se sa Κάθαρσις, ovakav slatkis uz prvu jutarnju kafu je idealan.
Hvala na isprobavanju sufnudli, prekrsano su ispale!
Čestitike za tvoj blogorođrndan a kuglof je prekrasan.
ReplyDeleteSrećan blogorođendan. Ja pre neki dan napravila šufnudle i sama ih pojela, ovi moji ne vole. Potrošila teglu džema na njih, ja baš ne umem da se umerim kad je o tome reč.
ReplyDeleteSretan rodjendan i jos puno takvih ti zelim ovdje. Krasne su ti fotice!
ReplyDeleteDraga sretan ti 2. blogorođendan!:) I šufnudle i kuglov djeluju jako ukusno!
ReplyDeleteVeliki pozdrav!
svako malo i neki blog ima rođendan. Sretan blogorođendan i tebi!! kuglof je divan!!
ReplyDeleteČestitam na jubileju !!
ReplyDeleteDraga mnoja, sretan ti blogorodjendan i zelim ti jos punooo lepih i kreativnih receptica, hvala i na finom posluzenju!:))) p.s. moracu da isprobam te sufnudle, kako me samo mamite sa njima!;D
ReplyDeleteSrećan rođendan, divno izgledaju......
ReplyDeleteČestitam ti blogo-rođendan !! I želim da bude još puno lijepih blogo-rođendana i odličnih recepata i slikica koje sa nama dijeliš.
ReplyDeleteSufnudle si super pripremila, a kuglof je odličan !
Zanima me što nam spremaš na novoj adresi, čekamo.... :)
Draga moja Mihaela, neka ti je sa srecom drugi blogorodjendanac! Zelim ti jos puno rodjendana lepih recepata i da se jos dugo druzimo! Jedva cekam da vidim kako ce to sve izgledati na novoj adresi.
ReplyDeleteKuglof izgleda bas divno i socno. Ne pravim kuglofe, ali sad me bas mami da isprobam ovako nesto. Lici mi na neku finu strudlicu sa orasima.
Sufnudlice su ti isto super ispale!
Čestitam na blogorođendanu. Šufnudle su odlične!
ReplyDeleteSrecan blogorodjendan i jako mi se dopada kuglof. Zaista na prvi pogled izgleda ukusno:) Sufnudle su i na mom spisku:)
ReplyDeleteSrecan blogorodjendan!!!Slicno pravim kuglof,pa znam da je ukusan!!Poz
ReplyDeleteCestitam jubilej!!! :) Nadam se da ces imati vise vremena za blog kad se sve te majstorije zavrse... :)
ReplyDeleteThat cake looks amazing!! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
ReplyDeletesretan blogorođendan i nek ih je još puno puuuno! šufnudle su i mene privukle, a kuglof izgleda odlično. mekano, sočno...
ReplyDeleteHowdy! I enjoy this content. This blogs really nice, keep it up! Thankyou so much
ReplyDeleteYou make so many great post here. I read your article twice. Its good!
ReplyDeleteI bookmarked to check out new information on this great blog. Thanks
ReplyDeletePositive site, Read articles on this website, I really like your style. Thanks
ReplyDeleteContinue sharing such an excellent post. Glad that I found this, Thankyou.
ReplyDelete