Sunday, November 20, 2011

Kolac sa jabukama

Kad se u kuci nadje dve, tri jabuke koje vise niko nece pripremite ovaj jednostavan kolac i "podvalite" ih porodici u novom pakovanju. Jednostavno a fino.


Potrebno:
3 jaja
200 gr secera
150 gr maslaca, istopljenog
1 dl mleka
180 gr brasna
2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica cimeta (ili po ukusu, ja obicno stavim malo vise)
2-3 jabuke


Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Okrugli kalup, promera 26 cm, podmazati uljem i posuti brasnom.
Penasto umutiti jaja sa secerom, dodati redom ostale sastojke pa izmesati da se sve lepo poveze.
Oljustiti jabuke, iseci ih na tanje kriske i, po mogucnosti, poprskati limunovim sokom da ne tamne. Nije problem ni ako nemate limuna, samo, tada, jabuke secite neposredno pre redjanja u pleh.
Sipati dobijenu smesu u pripremljen kalup pa zabadati kriskice jabuke u testo (mozete krenuti od jedne jabuke pa videti koliko gusto zelite da oh nagurate, ja sam danas upotrebila otprilike 1,5 jabuku).


Peci u zagrejanoj rerni oko 30-ak minuta. Povrsina kolaca ce na ovoj temperaturi malo jace potamniti a, ako to ne volite ili ne zelite, pecite ga na temperaturi od 180 stepeni. Tada vreme pecenja produzite za nekih desetak minuta.


22 comments:

  1. Ma baš je super, volim i kolače i pite i štrudle, sve s jabukama..a vidim i jednostavno je i baš dekorativno...

    ReplyDelete
  2. Vrlo su ti lepe sličice. Volim te jednostavne kolače. Doduše, volim i komplikovane. :)

    ReplyDelete
  3. Ukusno i jednostavno!
    Lijep pozdrav! Kiss:)

    ReplyDelete
  4. sviđa mi se :)))) ovo bih mogla isprobati, imamo puuno jabuka doma :D

    ReplyDelete
  5. Klasika na malo drukčiji način. Jako mi se sviđa. Baš fino:)

    ReplyDelete
  6. Taman sam danas jabuke koje su se povlačile po kući iskoristila za štrudel. Da sam barem recept vidjela ranije.

    ReplyDelete
  7. Krasan kolač, klasik. No, od čega tijesto ima takvu tamnu boju, samo od cimeta?

    ReplyDelete
  8. Stvarno jednostavno, a fino... Kod nas bi sigurno dobro prosao! :)

    ReplyDelete
  9. Sve sam vise ljubitelj ovakvih kolaca, mada i dalje ubijam za nesto kremasto. Jako mi se svidja, spremam:)

    ReplyDelete
  10. obožavam ovakve vlažne i mirisne biskvite s voćem, posebno s jabukama i kruškama. super recept!

    ReplyDelete
  11. Jako fini kolačić koji kod mene uvijek dobro prolazi, pogotovo kada zamirišu jabuke i cimet.

    ReplyDelete
  12. jabuke su stalna i neiscrpna inspiracija, divan kolačić

    ReplyDelete
  13. I have been browsing online more than 3 hours lately, but I by no means found any fascinating article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content as you probably did, the web might be much more helpful than ever before.

    온라인카지노
    카지노

    ReplyDelete
  14. 토토사이트
    먹튀검증

    Thanks a lot for sharing this with all folks you really realize what you’re talking approximately! Bookmarked. Please also visit my website =). We can have a link change agreement between us!

    ReplyDelete
  15. 스포츠중계
    토토

    Keep up the superb work, I read few blog posts on this website
    and I conceive that your site is really interesting and contains lots
    of wonderful info.

    ReplyDelete
  16. 토토사이트
    배트맨토토프로

    Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What a great web-site.

    ReplyDelete
  17. 먹튀검증

    I felt amazing reading this and I feel you are absolutely right. Inform me in the event that you are involved in garageband windows, that is my principal competency. I really hope to see you soon, bye for now!

    ReplyDelete