Friday, July 16, 2010

Marmelada od jagoda

Moja prva marmelada!!!


Potrebno:
1 kg ociscenih jagoda
1 kesica (10 gr) limuntusa
1 kesica (20 gr) dzemfixa
500 gr secera


Priprema:
Jagode dobro oprati pa ubaciti u secko i sitno iseckati ili ih sitno iseckati nozicem. U iseckane jagode dodati limuntus i izmesati. Posebno izmesati dzemfix sa secerom pa i to istresti u jagode i dobro promesati.
Staviti na jaku vatru i kuvati dok ne provri neprestano mesajuci. Kad provri kuvati jos tri minuta pa skinuti s vatre i poskidati penu.
Kuvanu marmeladu sipati u pripremljene tegle tako da ih napunite do vrha. Zatvoriti tegle, pa ih okrenuti naopako - da stoje na poklopcu. Ostaviti ih u tom polozaju 5 minuta, a zatim ih okrenuti i pospremiti na tamno mesto.

Marmelada je malo redja, ali moji momci upravo takvu vole... Ako ste od onih koji vole malo gusce marmelade kuvajte je duze tj. dok ne vidite da vam gustina odgovara.





10 comments:

  1. I ja se spremam za svoju prvu marmeladu. Ali od kajsija!

    ReplyDelete
  2. Meni je omiljena marmelada od kajsija ali moji momci su vise za jagode... a moram priznati i da ovde po prodavnicama nema bas svakodnevno kajsija :( Sad kad sam probila led sigurno cu probati da je spremam od razlicitog voca :)))

    ReplyDelete
  3. Odlično nešto, jako volim jagode. Marmelada je stvarno za 10...:)...Svaka čast!

    ReplyDelete
  4. Draga svaka cast prva pa jos od jagodica..divna ti je.

    ReplyDelete
  5. Odlično ! Marmelada prekrasno izgleda, čestitke za prvu marmeladu i još ovako dobro napravljenu ! Imaš iste teglice kao i ja :)))

    ReplyDelete
  6. odlična ti je marmelada, meni jedna od omiljenih baš od jagode

    ReplyDelete
  7. evo upravo kuham svoju prvu marmeladu,
    po tvom receptu

    ReplyDelete
  8. a zašto se ovde stavlja limuntus ??? hvala

    ReplyDelete
  9. Hoću li ja dobiti ikakav odgovor ???? ;((((

    ReplyDelete