Wednesday, July 7, 2010

Pileca prsa sa curry umakom

Za sve ljubitelje piletine i curry-a...


Potrebno:
4 komada pilecih prsa (bez kozice i kostiju)
1 kasika istopljenog maslaca
so, biber

Potrebno za umak:
2 kasike maslaca
1 manji luk
1,5 kasika brašna
2 kasicice curry-a
1/4 l pileceg bujona
4 kasike neutralne pavlake
so, biber


Priprema:
Ukljuciti gornji grejac u rerni da se zagreje na 275 stepeni.
U cinijici izmesati rastopljen maslac, so i biber pa premazati svaki komad pilecih prsa. Resetku iz rerne poloziti na pleh i, na resetku, sloziti premazano meso. Staviti u zagrejanu rernu tako da zica sa mesom bude 10-ak cm udaljena od gornjog grejaca. Peci meso 8 minuta. Nakon toga okrenuti porumenela pileca prsa pa peci jos 5-8 minuta sa druge strane.
Za umak istopiti maslac, dodati sitno iseckan luk pa prziti da luk omeksa. Zatim dodati brasno i curry pa naliti pileci bujon i neutralnu pavlaku. Kuvati da se umak zgusne pa zaciniti po ukusu.




4 comments:

  1. odlično ! ovo jako volim, super izgleda !

    ReplyDelete
  2. Tek sam nedavno otkrila blagodat grilla u svojoj pećnici:)))
    Odlično!

    ReplyDelete
  3. Како богате и како лако изгледа рецепт! Хеј, ово за мене да Беситос!

    (Qué rico y que fácil parece!
    Yo, esta receta me la apunto!
    Besitos!!!)

    ReplyDelete