Monday, July 12, 2010

Riblji fileti u “batter-u"

Riblji fileti malo drugacije... Recept je kombinacija dva odlicna recepta koji ce riblje filete upakovati u finu, laganu, hrskavu koricu :)


Potrebno za batter:
100 g brašna
oko 150 ml piva dobro rashladjenog
6 kockica leda

Jos potrebno:
oko 500 gr ribljih fileta po zelji
malo brasna
so, biber
ulje za przenje
limun


Priprema:
Prvo pripremiti batter tako sto brasno treba izmesati sa hladnim pivom da dobijemo smesu gustine slatke pavlake. Smesa ne treba biti mnogo glatka, bolje je ako ostane malo grudvica. Ostaviti u frizideru 10-ak minuta.
U medjuvremenu izmesati malo brasna sa zacinima. Rashladjeni batter izvaditi iz frizidera, dodati mu led pa lagano izmesati.
Uvaljati riblje filete prvo u zacinjeno brasno a zatim u batter pa spustati na zagrejano ulje. prziti da fino porumeni sa obe strane. Przene filete vaditi iz masnoce na kuhinjski papir da se malo iscede a zatim lagano posoliti i posluziti vruce nakapano limunovim sokom.


4 comments:

  1. odlicno......ja moju poh masu pavim sa pivom, jajima i brasnom...ali desi se da mi ponestane jja...ovo izgleda moze da mi postane zamena...samo mi nije jasno ove kockice leda...da li one samo odrzavaju temperaturu poha ili treba cekati da se otope...pozdrav

    ReplyDelete
  2. ribu stvarno rijetko imam na jelovniku, najrađe ju stavim na roštilj, no ovako pripremljeni fileti su mi isto privlačni
    iskreno ni meni nije baš jasno što s tim ledom?

    ReplyDelete
  3. Iskreno ne znam da li cu dati bas tacno objasnjenje ali koliko sam pronasla po internetu jako je vazno da ova smesa bude hladna jer se tako postize ta lagana, hrskava korica. Led se, navodno, dodaje da bi smesa i nakon vadjenja iz frizidera nekako odrzavala hladnocu. Znaci cim se led ubaci u smesu odmah se umacu fileti i przi se, ne treba cekati da se led istopi :)
    Puno vas pozdravljam!!!

    ReplyDelete