Tuesday, June 21, 2011

FBI rukavice - u gostima kod Mirjane

Poslednja dva meseca u okviru FBI rukavica, igrice koju je osmislila mamajac, istrazujemo Mirjanin blog. Istragu sam namerno ostavila za juni racunajuci da cu tada imati vise vremena da pripremim sve lepe stvari koje sam pronasla na Mirjaninom blogu. Moram napomenuti da sam istragu obavila veoma detaljno i, ambiciozno, izdvojila nekih dvadesetak recepata koje zelim da isprobam... Medjutim, kao sto to obicno biva, uvek se nesto iskomplikuje. Ispostavilo se da je ovaj mesec jos haoticniji i tako se, na kraju, kuvanje po Mirajninim receptima svelo na svega jedan recept i to na keksice sa kikiriki maslacem i cokoladom. U nastavku prilazem i receptic koji je ranije isproban i odavno se nalazi na mom blogu.

Zao mi je sto nije bilo vise vremena u ovom krugu, ali sigurna sam da ce se mnogi od recepata koje sam izdvojila u ovoj istrazi naci na mom stolu pre ili kasnije :)

Keksici od kikiriki maslaca i cokolade


Potrebno:
3/4 case maslaca od kikirikija
125 gr maslaca
1/2 case secera
1/2 case smedeg secera
1 jaje
1 ¾ case brasna
1/2 kasicice praska za pecivo
3/4 case cokoladnih kapljica ili cokoladnih strugotina

*casa je 250 ml

Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 170 stepeni.
Izmiksati maslac sa obe vrste secera dok ne dobijete svetlu masu. Dodati jaje, zatim brasno izmesano sa praskom za pecivo pa sve dobro izmesati. Na kraju dodati cokoladne kapljice, izmesati da se povezu sa testom i pomocu kasiciom praviti hrpice na plehu postavljenom papirom za pecenje (ostavljati mali razmak izmedju hrpica jer se keksici sire prilikom pecenja). Peci oko 15-ak minuta, izvaditi iz rerne i pustiti da se ohlade pre premestanja na tacnu za sluzenje.



Kako sam i ovaj jedan, jedini recept pripremala u brzini promaklo mi je da se maslac i secer trebaju izmiksati tako da sam ja sjedinila sve sastojke u ciniju i dobro ih umesila rukom. I keksice nisam pravila kasiciom vec sam oblikovala male loptice koje sam na vrhu blago spljostila pre pecenja. Sve u svemu, bili su ovo odlicni keksici :)

I za kraj prilazem Cool desert - ukusnu, dekorativnu i brzu poslasticu!


Hvala Mirjana!!!

9 comments:

  1. Keksići su sigurno jako fini, a desert u čaši naprosto mami.

    ReplyDelete
  2. Drago mi je da si barem virnula da vidis sta se desava !!!:)
    Sve najbolje ti zelim !!!!!

    ReplyDelete
  3. Lijepo obavljeno i uslikano...Volim 'peanut butter cookies'.

    ReplyDelete
  4. Super slatkisi draga!!!Lepo je sto si sa nama:))

    ReplyDelete
  5. Odličan prijedlog!
    Lijep pozdrav:)

    ReplyDelete
  6. ne znam što mi je ljepše i primamljivije...krasno!

    ReplyDelete
  7. Super ! keksići su jako lijepi i vjerujem da su vam bili fini i ukusni. A i cool poslastica izgleda baš cool, odlično !
    Nadam se da neće više biti komplikacija i da ćeš sve više vremena moći provoditi sa nama.
    Veliki pozdrav ti šaljem !

    ReplyDelete