Monday, October 31, 2011

Punjene pecurke

Ovaj mesec sam zakazala u svemu pa tako i u ovim nasim blogerskim igricama. Sa Snjezinog bloga sam isprobala jedan jedini recept, Strukle nije bilo teorije da umesim (iako su mi jedno od najlepsih testa sa sirom) pa makar da uhvatim zadnji voz za Ajme, koliko nas je i Katarini posaljem nesto na temu majcina dusica.
Ova slika "naterala" me da ponovo probam (meni ne bas omiljene) pecurke i moram priznati da sam u potpunosti promenila misljenje o istim. Svidela mi se ova verzija sa aromaticnim maslacem, a i majcinu dusicu necu tako lako pustiti iz kuhinje :)


Ovo je jedan od retkih postova gde nema detaljnog recepta - portobello pecurke se ociste i pripreme, zatim se izradi maslac sa belim lukom, solju, biberom, persunovim listom i majcinom dusicom (ili nekim drugim zacinskim biljkama), ja sam na kraju dodala i malo rendanog sira, napunila pripremljene pecurke i sve zapekla u rerni.
Savet je da se ove pecurke peku na rostilju i sledeci put cu sigurno tako i uraditi. Danas, zbog haosa koji jos uvek vlada mojim stanom, najednostavnije mi je bilo da ih gurnem u rernu.  

18 comments:

  1. Ja i inace volim pecurke na sve moguce nacine, a posebno punjene. Ovakve nisam pravila, aliprobacu... :) Jako fino deluju!

    ReplyDelete
  2. Divno.Moje omiljene.Ja ove velike berem tu blizu na polju.I punim takodje.Odlicno si ih napravila;)

    ReplyDelete
  3. Jako lijepo, nisam kod nas vidjela portobello gljive na placu. Jel mogu napraviti sa običnim šampinjonima?

    ReplyDelete
  4. Odlično si ovo napravila i baš mi je drago da si pomalo prihvatila gljive i da ti se počinju sviđati. Ove jako fino i slasno izgledaju !

    ReplyDelete
  5. Volim ih na bilo koji nacin; Dodatak aromaticnog bilja ih samo jos moze poboljsati.

    ReplyDelete
  6. Obožavam punjene šampinjone, a tvoje zvuče jako slasno.

    ReplyDelete
  7. Volim šampinjone, na razne načine, tvoji izgledaju veoma ukusno!

    ReplyDelete
  8. napokon sam pronašla u lokalnom marketu portobelo gljive, inače bijele šampinjone punim vrlo slično pa ću isprobati i s njima!!

    ReplyDelete
  9. volim ih na sve načine. i meni se jako sviđa ideja aromatiziranog maslaca.

    ReplyDelete
  10. Ovo je taman po mom ukusu, predobro izgledaju!!

    ReplyDelete
  11. Hvala devojke :)
    jubistacha, ja verujem da bi i sampinjoni posluzili. Samo nemoj preterati sa punjenjem, dovoljan je tanak sloj maslaca, a ako zelis vecu kolicinu sira mozes ga jos dodatno posuti odozgo.

    ReplyDelete
  12. I love stuffed mushrooms! The butter, garlic, herbs, and cheese sound great in these.

    ReplyDelete
  13. ja baš volim gljive na sve načine. aromatični maslac im sigurno daje poeban šmek. super recept!

    ReplyDelete
  14. Predobro izgledaju. Rado bih se poslužila:) Odlično!

    ReplyDelete
  15. baš sam jučer imala punjene šampinjone, odlične su i ove tvoje, ja inače jako volim gljive svih vrsta i pogotovo punjene tako da ovo uzimam u obzir za neko buduće isprobavanje

    ReplyDelete
  16. Odličan recept. Nisam još kombinovala aromatičan maslac i pečurke.....

    ReplyDelete