Ne znam da li samo meni izgleda kao da dani lete? Ne mogu verovati da smo vec na kraju decembra... pa cini mi se kao da je juce bio 1. u mesecu.
Juce, uz jutarnju kaficu, skontam da je ostalo samo jos par dana za ovomesecne igrice, a ja nista nisam pripremila za Ajme, koliko nas je, igricu koju je osmislila Snjezana. Nas domacin iliti host resio je da se ovaj mesec pozabavimo sargarepom i paskanatom i zaista sam toliko toga planirala da napravim ali eto nije se dalo :(
Ove sargarepe nam se dopadaju a pritom se i brzo spremaju tako da nije bilo dvoumljenja sta ce biti moja ulaznica za ovaj mesec ;)
Sargarepa je jos lepsa ako se nakon glaziranja zapece u rerni, a najlepse su ako uspete da se docepate mladih sargarepica ;)
4 srednje sargarepe
2 kasike maslaca
2 kasike secera ili meda
nana ili majcina dusica, po zelji
Priprema:
Oljustiti i oprati sargarepu. Iseci na sitnije komade pa kuvati u slanoj vodi dok ne omeksa. Ocediti.
Istopiti maslac sa medom ili secerom, ubaciti iscedjene sargarepe i kratko promesati da se sargarepe uvaljaju u smesu ili ostvaiti malo duze da blago porumene.
Po zelji dodati kasicicu seckane nane ili majcine dusice.
Glazed Carrots
(recipe adapted from here)
Ingredients:
4 medium carrots
2 tablespoons butter
2 tablespoons sugar or honey
mint or thyme, optional
Preparation:
Wash and scrape carrots. Cook in boiling salted water until tender. Drain. Cut in slices. Melt butter. Add sugar. Add carrots. Cook until slightly browned and glazed. Add a teaspoon of chopped fresh mint leaves or thyme to the butter and sugar mixture, if desired.
Lovely.... and my best whishes for you and your family.
ReplyDeleteKises
Hehehehe skroz medeno i ukusno izgledaju!
ReplyDeleteSuper...predivna vesela boja!
ReplyDeletekakva krasna boja mrkve, svidja mi se!
ReplyDeleteMrkvu volim u svakom obliku, a glazirana mi je posebno draga. Ovo je zbilja izvrsno jelo. :)
ReplyDeleteSlažem se sa Sweet Corner po pitanju boje mrkve, zbilja je prekrasna. :)
I ja volim mrkvicu,a tebi je odlično ispala, divne boje! :)
ReplyDeleteSuper jednostavno a opet super genijelano..
ReplyDeleteda.. i meni leti vrijeme.........
Probala sam ovaj odličan i ukusan recept!
ReplyDeleteOd srca ti želim ugodne blagdane i Sretnu Novu godinu!
Pusa, Zondra Art
fino i jednostavno :) obožavam mrkvu na što jednostavnije!
ReplyDeleteI meni su dani tako proletjeli, da sam mislila ne sudjelovat, no danas sam našla jako zanimljiv recept s mrkvom...
pravim ovakvu mrkvu uglavnom za thanksgiving ali s drugacijim zacinima, svidja mi se prijedlog s mentom, svakako cu isprobati
ReplyDelete