Please scroll down for English version
Potrebno:
500-600 gr brasna
25 gr svezeg kvasca
2 dl mleka
2 kasicice soli
150+50 gr sitno rendanog kackavalja
200 gr margarina
1 jaje
Priprema:
Razmutiti kavasac u 2 dl toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna. Od brasna, nadoslog kvasca, 1 zumanceta, 150 g narendanog kackavalja, kasicice soli i margarina zamesiti testo. Ostaviti 1-2 sata u frizideru, a moze i duze.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni.
Pleh obloziti papirom za pecenje.
Razviti koru debljine 0,5 cm, premazati belancetom i posuti sitno narendanim kackavaljom (oko 50 g).
Vaditi vencice sekacem za donuts ili vecom casom, a manjom izvaditi sredinu tako da se dobije oblik vencica.
Redjati u podmazan pleh vencice i male pogacice iz sredine i peci na 200 C oko 20-tak minuta.
English version:
Cheese wreaths
(recipe adapted from here)
Ingredients:
500-600 gr flour
25 g fresh yeast
2 dl milk
2 teaspoons salt
150+50 g finely grated cheese
200 g margarine
1 eggs
Preparation:
Dissolve yeast in 2 dl lukewarm milk with sugar and 1 teaspoon flour. Let it stand for 5-10 minutes.
Combine flour, dissolved yeast, 1 egg yolk, 150 gr grated cheese, 1 teaspoon salt and margarine. Knead the dough until well combined. Cover with plastic wrap and refrigerate for at least 1-2 hours.
Preheat oven to 200 degrees C.
Line baking pan with parchment paper.
Roll out the dough (0,5 cm thick), spread with egg White and sprinkle with 50 gr grated cheese. Cut shapes with doughnut cutter.
Place wreaths and small circles in the prepared pan and bake for about 20 minutes.
E baš kad idem na spavanje ti uletiš sa ovako finim pecivom:)))
ReplyDeleteAjme da mi je sad malo:)
Pusa
Mnogo su slatki i svidja mi se kako si osmislila fotografiju. Kod Lane su na varjaci nanizani, a tvoji su na kasicici ... preslatko :)
ReplyDeletePozdrav, dear... ma, bas su ti slatko ispali i slicice su jako lepe, drago mi je da ste ih fino grickali...nama je recimo puno kada napravim od jedne mere, pa zato kad radim neko pecivo obavezno deo toga zamrznem, i posle ih imamo cas gotove kad se uzelimo!;)))
ReplyDeleteZondra, pozvala bi te na koju ali odvano su "planule" :)
ReplyDeleteTaci, tnx :)
Lana, odlicne su ti ove grickalice. Nije nama bilo previse, imam punu kucu gostiju pa u poslednje vreme sve spremam u duplo ;) Neki dan sam pravila i tvoj rolat, kod mene su odmah bila dva i oba smo stamanili :))) Puno te pozdravljam
Meni se sve lijepi za bokove i ostale dijelove tijela koje ne smijem ovako javno imenovati :)
ReplyDeleteAli to nije razlog da ne isprobam vijenčiće, zar ne? ;)
Kako je simpaticna ova fotografija gdje vjencici vise na zlici :)
ReplyDeleteUpravo sam se vratila iz kupovine sa Bugarskim kackavaljem i razmisljam sta da napravim s njim, kad na tvome blogu idealan recept. Obozavam ovakve stvari, ali ipak nastojim da ih rijetko pravim ;-) ...mnogo su 'ljepljivi'!
ReplyDeleteDivne su! Mi smo ih sve ponjupali ikako sam ih zamrzla pa smo vaidili komad po komad da se onako sladimo. Svako ko ih proba prvo ih prinese nosu da ih onjuši i kaže Aaaaaaaaaaaa.
ReplyDeleteBas su ti super ispali. I slike su jako lijepe.
ReplyDelete:))))
ReplyDeletetvoja savrsena izvedba, Lanin recept i tu se nema sto dodati!!!
Prelepo draga Mihaela! Savršeno izgledaju a i po receptu mi zvuče božanstveno :-****!
ReplyDeletei ja sam ih stavila da ih napravim :)) super mi izgledaju
ReplyDeleteprelepo izgledaju, kako im odoleti :)
ReplyDeleteSavrseni su!!!Rado bih jedan :)
ReplyDeleteKako su lijepi, a mogu mislit i kako su ukusni. Ja volim sve sa sirom tako da si me kupila već sa samim nazivom recepta. :)
ReplyDeleteJe, je, guza, bokovi, noge, sve se lijepo futra ali što se može kada se ne može odoljeti ovakvim krasotama!
ReplyDeletesve se odražava na kilaži, ali ja ne mogu da odolim ovakvim stvarima i jednostavno moram ih neprestano raditi
ReplyDeletedivno si napravila vjenčiće, predobro izgledaju