Ove piroskice sam zapazila pre par meseci i nikako da stignu na red... Cim sam procitala recept znala sam da je to nesto za mene. Volim proju na 1001 nacin, a ovo upravo i jesu male projice przene u ulju.
Ako niste od onih koji izbegavaju przenje u dubokoj masnoci, ovo moze biti odlicna i veoma brza vecera :)
200 ml palente
200 ml brasna
200 ml rendanog sira
2 jaja
1 prasak za pecivo
so
malo mleka (meni je otislo oko 30 ml)
Izmesati brasno, palentu, so i prasak za pecivo. Dodati rendani sir, jaja i, malo po malo, mleka pa sve lepo izmesati. Uzimati male komadice testa i oblikovati piroskice. Prziti na vrelom ulju dok ne porumene.
Corn Pierogi
(recipe adapted from here)
Ingredients:
200 ml polenta
200 ml flour
200 ml grated cheese
2 eggs
10 g baking powder
salt
little milk (I used 30 ml)
Preparation:
Mix flour, polenta, salt and baking powder. Add grated cheese, eggs and milk. Mix well.
Take small portion and shape it into cylinder shape. Fry until golden brown.
Joj savršeno izgledaju i jednostavne su za pripremu !! Sjajne slike draga!!
ReplyDeletePravila sam ih i smazali smo ih pre nego što sam ih uslikala. odlično idu uz ajvar i fetu, pošto su onako malo suvkaste pa to tako lepo paše!
ReplyDeleteKakva prelepa boja!
ReplyDeleteFotkice odlicno izgledaju i iz posta u post su sve bolje!
ne izbjegavam prženje :)) pa tu i tamo neće nikog ubiti..
ReplyDeletepiroške su odlične
Odlične su, predivne, ja općenito i volim više kukuruzna tijesta..Boja im je doista predivna..
ReplyDeleteЈа сам био врло добар, врло порумени! Мора да буде врло укусно! Бесос!
ReplyDeleteTe ha quedado muy bien, muy doradito!!!!
Tiene que estar muy sabrosos!!!
Besos!!!!
Krasne piroškice, divna im boja! :)
ReplyDeleteMogu ti reci da mi ovo bas fino izgleda. Interesantna ideja.
ReplyDeleteBas mi se svidja recept. Volim sve sto je od brasna koje nije bijelo pa svakako biljezim i isprobavam. Sto se tice przenja, pretpostavljam da bi se piroskice mogle peci i u pecnici.
ReplyDeleteps. na mom blogu te čeka nagradica :)
ReplyDeleteJoj, što ti je ovo dobro!
ReplyDeleteU poslednje vreme koristim dosta kukuruznog brašna, čak kad zamesim za domaći, običan, hleb ja napravim srazmeru 2:1 belo:kukuruzno i bude fantastičan hleb. Mnogo mi se više dopada takav.
Ej, odlična ti je ideja:)
Odlicno izgleda, mmmh! :)
ReplyDeleteStvarno je kukuruzno bras bas super, narucito palnta! Njammmm
ReplyDeleteI was looking for a polenta recipe and I found yours. This is looks scrumptious. Thanks!
ReplyDeletePrefino...a fotkice super :)
ReplyDeleteIh, a ja sam ih i zaboravila. Od onda kada sam objavila ecept za njih, nisam ih ni napravila. :)))) Ne što ne valjaju, već ne mogu da ponovo dođu na red.
ReplyDeleteDrago mi je da su vam se svidjele. :)
Mihaela,divno kao i uvek od tebe.Gledajuci slike,odmah bih se posluzila:))
ReplyDeleteInače ne volim palentu ni pod razno, ali u ovoj kombinaciji čak mi zvuči jako fino!
ReplyDeleteOvo moram probati, jako primamljivo!
ReplyDeleteBaš imam palente i ne znam šta s njom :) Nije da izbjegavam prženje u masnoći već ne volim to raditi jer sve isprljam a i stan ne miriše fino :)
ReplyDeleteVolim sve na bazi kukuruza i iako rijetko jedem prženu hranu ovo je nešto što bi rado isprobala.
ReplyDeleteJa ne razumem kako su mere za brasno i sir u ml a ne u gr????Nista mi nece dobro ispasti jer nemam prave mere!Drugo pitanje:Zar ne treba kad se piroske oblikuju da se umoce ponoo u kukuruzno brasno da bi korica bila hrskavija??Treba mi brz odgovor!Hvala
ReplyDelete