I dalje se muvam po Laninoj kuhinji...
Ove kocke odavno su nestale sa ovog tanjirica, ostale su samo fotkice da nas podsecaju na jedan odlican kolac… bar do sledeceg puta :)
Potrebno:
2 jaja
2 dl mleka
2 dl ulja
200 gr secera
300 gr brasna
1 prasak za pecivo
Fil:
250 gr mlevenog maka (orasa)
3-4 kasike secera
1 vanili secer
1 dl mleka
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh 20x30 cm podmazati uljem i posuti brasnom.
Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati secer, zumanca, mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Sipati polovinu smese u pripremljen pleh pa peci oko 15-20 minuta.
Izmesati mleveni mak sa secerom i vrelim mlekom da se sve lepo sjedini. Izvaditi pleh iz rerne, naneti preko prvog sloja fil, a zatim sipati ostatak smese. Poravnati kasikom pa vratiti u rernu na jos 20-ak minuta.
Ostaviti da se ohladi, seci na kocke i posuti secerom u prahu.
Poppy seed squares
(recipe adapted from here)
2 eggs
2 dl milk
2 dl oil
200 gr sugar
300 gr flour
10 gr baking powder
Filling:
250 gr ground poppy seeds (walnuts)
3-4 tablespoons sugar
10 gr vanilla sugar
1 dl hot milk
Preparation:
Preheat oven to 200 degrees C. Grease and flour baking pan 20x30 cm.
Beat egg whites until stiff peaks form. Add sugar, egg yolks, milk, oil, flour and baking powder. Pour half of mixture into prepared pan. Bake for about 15-20 minutes.
Mix ground poppy seeds (walnuts), sugar and hot milk until well combined.
Remove pan from oven, place filling over the first layer and pour rest of mixture over the filling. Flatten the surface with the back of a spoon and bake for another 20 minutes.
Let cool, cut into squares and sprinkle with powdered sugar.
Pa, kao ga ja nisam primjetila?! Savršen, jednostavan kolač sa predivnim sastojcima!!
ReplyDeleteVaya pastelitos más saabrosos!!!!
ReplyDeleteBesitos!!!!!!!!!!!!!!!!
Lovely, maravellous, i like you blog, so.. I follow you...
ReplyDeleteand this is my blog site www.lasguisanderas.com
I´m waiting fror you , to invete you to a coffe..
bye,.
Obožavam mak!!! I nikad dosta recepata za kolače s makom! A izgledaaaaaa... FANTASTIČNO! I jednostavan je za napravit! Moram probat, nema druge... :)) Pusa!
ReplyDeleteOdlično izgledaaa!!!! :))))
ReplyDeleteNjamii...odličan recept, obožavam mak!
ReplyDeleteVeliki pozdrav.
Mmm...obožavam mak!!!
ReplyDeleteIzgleda tako neodoljivo!
;))))) Fotkica na kraju mi je najbolja...drago mi je da je tanjiric ostao prazan, hihih...;))) puno toplih pozdrava sa zavejanog juga....;)))
ReplyDeleteWow, prava umetnost. Ukus mi je jako dobro poznat a izgledom si me odusevila. Bravo, draga, svaka cast.
ReplyDeleteOvo bi se mojoj mami jako svidjelo jer obožava mak! Mislim da ću joj jednom napraviti, baš imam maka :)
ReplyDeleteMmmmmm..fantastične, volim mak..stvarno izgledaju savršene!!
ReplyDeleteJa se samo bediram zbog tvojih fotki, tako su super, ni nalik na moje!
ReplyDeletedivne kocke ! prekrasno si ih napravila !!
ReplyDeletebaš lijepe kocke, volim kolače s makom
ReplyDeletelijepo izgledaju + obozavam mak = dobitna kombinacija :)
ReplyDeleteBas su lepe i brze za pravljenje.Obavezno cu da ih probam!POzz
ReplyDeleteUh kako su ti lijepo ispale, jako su mi privlačne i mislim da ću ih i ja isprobati. :)
ReplyDeletePredivno. Obozavam sve sa makom i zaista neodoljivo izgledaju. Slike su fantasticne.
ReplyDeleteHvala puno za recept. Zivium u sveskoj i nedostaji mi kolac so makom. Danas cu da ga pravim.
ReplyDeleteLähetän sen useille kavereille ans lisäksi jakaa herkullisia. Ja tietenkin, kiitos vaivannäöstäsi!
ReplyDelete