oko 150 gr bele cokolade
oko 50 gr cokolade za kuvanje
250 ml slatke pavlake
2 kasike smedjeg secera
1 kašika meda
50 gr maslaca
150 g plazma keksa
30-ak papirnatih korpica
Otopiti cokoladu u aparatu za topljenje, mikrotalasnoj ili na pari pa u svaku papirnu korpicu staviti po pola kasicice cokolade. Dobro razmazati tako da cokolada prekrije dno i stanice papirne korpice pa ostaviti u frizideru da se cokolada stegne.
U medjuvremenu pripremiti fil tako sto u serpici treba izmesati pavlaku, smedji secer, med i maslac pa kuvati na laganoj vatri, neprestano mesajuci dok krem ne postane gusci i tamniji. U vruc krem dodati krupno mleven plazma keks pa ostaviti da se prohladi.
Pazljivo poskidati papirne korpice, a cokoladne korpice drzati u frizideru do sluzenja. Ako je toplije vreme, vaditi samo one kolicine koje ce odmah "planuti".
Izgledaju jako jako ukusno!
ReplyDeleteVjerujem da nitko ne ostaje ravnodušan na ove korpice, zbilja su finih sastojaka i jako lijepo izgledaju. Super si ih prezentirala, slike su krasne !
ReplyDelete