Sunday, July 11, 2010

Cokoladne "korpice"

Divne, dekorativne - za stare i mlade... jos nisam naisla na nekoga ko je bio ravnodusan na ove "korpice"  :)


Potrebno za "korpice":
oko 150 gr bele cokolade
oko 50 gr cokolade za kuvanje
250 ml slatke pavlake
2 kasike smedjeg secera
1 kašika meda
50 gr maslaca
150 g plazma keksa
30-ak papirnatih korpica


Priprema:
Otopiti cokoladu u aparatu za topljenje, mikrotalasnoj ili na pari pa u svaku papirnu korpicu staviti po pola kasicice cokolade. Dobro razmazati tako da cokolada prekrije dno i stanice papirne korpice pa ostaviti u frizideru da se cokolada stegne.
U medjuvremenu pripremiti fil tako sto u serpici treba izmesati pavlaku, smedji secer, med i maslac pa kuvati na laganoj vatri, neprestano mesajuci dok krem ne postane gusci i tamniji. U vruc krem dodati krupno mleven plazma keks pa ostaviti da se prohladi.


U ohladjene korpice stavljati po kasicicu fila i malo utapkati po vrhu da povrsina bude ravna. Svaku korpicu premazati sa malo istopljene cokolade za kuvanje pa vratiti u frizider da se u potpunosti stegne.
Pazljivo poskidati papirne korpice, a cokoladne korpice drzati u frizideru do sluzenja. Ako je toplije vreme, vaditi samo one kolicine koje ce odmah "planuti".




2 comments:

  1. Vjerujem da nitko ne ostaje ravnodušan na ove korpice, zbilja su finih sastojaka i jako lijepo izgledaju. Super si ih prezentirala, slike su krasne !

    ReplyDelete