500 gr starog hleba
100 gr kackavalja
100 gr suvog vrata (salame)
100 gr prezli
1 sargarepa
3 kisela krastavca
1 jaje
so, biber, vegeta
i jos 150 gr brasna
2 jaja
prezle
ulje
Priprema:
Natopiti hleb vodom, ostaviti kratko da se napije pa ga zatim dobro iscediti i izmrviti na sitnije komadice. Kackavalj krupno izrendati, krastavce i salamu (suvi vrat) sitno iseckati, a sargarepu sitno izrendati pa sve izmesati sa hlebom. Dodati 1 jaje, prezle i zacine pa dobro izmesati rukom.
Nauljenim rukama oblikovati piroske, uvaljati ih u brasno, zatim u razmucena jaja i na kraju u prezle pa spustati na vrelo ulje. Prziti dok ne porumene.
Pošto kod nas uvijek hleba "pretekne", ovo je bookmarked :)!
ReplyDeleteSrećan rođendan :))
ReplyDeleteSve najlepše i najnežnije ti želim :)) ♥
I kod nas je uvek problem sa tim viskom hleba pa neprestano trazim nacine kako da ga iskoristim jer se stvarno mnogo baca.
ReplyDeleteHvala ti najlepse Tina!!!