Monday, July 12, 2010

Quiche sa piletinom

Moj prvi quiche bio je pun pogodak... toliko nas je odusevio da novi necemo ni traziti :)


Potrebno:
300 gr pileceg belog mesa
1 praziluk
1 sveza paprika
biber, so, beli luk u prahu
malo ulja
200 gr lisnatog testa
2 jaja
2,5 dl slatke (neutralne) pavlake
muskatni orascic
150 gr rendanog sira


Priprema:
Na malo isprziti iseckan praziluk pa dodati belo meso iseckano na kockice i svezu papriku, takodje iseckanu na kockice. Prziti da meso i paprika omeksaju pa zaciniti solju, biberom i belim lukom u prahu. Ostaviti sa strane da se malo prohladi.
U medjuvremenu tanko razvaljati lisnato testo pa ga staviti u kalup i to tako da prekrije dno i stranice kalupa. Na pripremljeno testo sipati prohladjeno meso i povrce. Umutiti jaja sa pavlakom, dodati malo muskatnog orascica pa preliti meso. odozgo posuti rendanim sirom pa staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i zapeci oko 30 minuta, da quiche porumeni.




3 comments:

  1. Zvuči veoma ukusno, mada se quiche ne pravi od lisnatog nego od prhkog testa :)

    ReplyDelete
  2. Odlican je, toplo preporucujem!!! Sto se testa tice, koliko sam ja uspela da iscackam, prema originalnim receptima quiche se pravio od testa za hleb da bi ga u danasnje vreme zamenili prhkim ili lisnatim testom dok se americki pie priprema na podlozi od prhkog testa :)

    ReplyDelete
  3. ovo bi i mene oduševilo !! :) super recept, super izgleda !

    ReplyDelete