Dekorativni hlebic koji ce vas osvojiti i izgledom i ukusom. Obavezan na nasem stolu svakog Uskrsa, ali i u drugim prilikama tokom godine :)
15 jaja
200 gr sredine hleba
200 gr seckanog suvog mesa
100 gr seckane slanine
1 veza mladog luka (zeleni deo)
1 kasika vegete
biber
Izmiksati jaja pa im dodati sredinu hleba i jos malo miksati da se hleb raspadne. Dodati seckano suvo meso (ja sam koristila dimljenu curetinu), slaninicu, iseckano perje mladog luka, vegetu i biber po ukusu pa dobro izmesati.
Sipati masu u duguljasti pleh oblozen papirom za pecenje ili folijom i peci na 180 stepeni oko 45 minuta.
odlično izgleda...moraću da isprobam...verovatno bi bio i fantastičan u mafin kalupima...hvala
ReplyDeletePrelepo izgleda...
ReplyDeletekrasna poslastica.. :)
ReplyDeletePredivno je
ReplyDeletesuper! uvijek volim ovakve kombinacije sa kruhom. Ovaj prekrasno izgleda !!
ReplyDelete15 jaja??
ReplyDeleteIzgleda super ukusno, i odličan način za iskoristiti stari hleb, ali..15 jaja...meni se to čini previše...