Friday, July 9, 2010

Goranski venac

Dekorativni hlebic koji ce vas osvojiti i izgledom i ukusom. Obavezan na nasem stolu svakog Uskrsa, ali i u drugim prilikama tokom godine :) 


Potrebno:
15 jaja
200 gr sredine hleba
200 gr seckanog suvog mesa
100 gr seckane slanine
1 veza mladog luka (zeleni deo)
1 kasika vegete
biber


Priprema:
Izmiksati jaja pa im dodati sredinu hleba i jos malo miksati da se hleb raspadne. Dodati seckano suvo meso (ja sam koristila dimljenu curetinu), slaninicu, iseckano perje mladog luka, vegetu i biber po ukusu pa dobro izmesati.
Sipati masu u duguljasti pleh oblozen papirom za pecenje ili folijom i peci na 180 stepeni oko 45 minuta.




6 comments:

  1. odlično izgleda...moraću da isprobam...verovatno bi bio i fantastičan u mafin kalupima...hvala

    ReplyDelete
  2. super! uvijek volim ovakve kombinacije sa kruhom. Ovaj prekrasno izgleda !!

    ReplyDelete
  3. 15 jaja??
    Izgleda super ukusno, i odličan način za iskoristiti stari hleb, ali..15 jaja...meni se to čini previše...

    ReplyDelete