Odlicna marinada za sve ljubitelje slatko slanih (kiselih) kombinacija. Nama se dopala iako smo odlucili da sledeci put, za nijansu, smanjimo kolicinu limuna jer ga je, za nas ukus, ipak bilo malo previse.
1/3 solje ulja
1/4 solje meda
1/4 solje soya sosa
1/4 solje Dijon senfa
1/4 solje soka od limuna
4 cena protisnutog belog luka
12 pilecih krilaca
(solja je od 2,5 dl)
Priprema:
Sjediniti sastojke za marinadu, po mogucnosti u zdjeli koja nije metalna. Staviti ociscena krilca u pripremljenu marinadu, dobro izmesati pa ostaviti par sati u frizideru (a najbolje preko noci). Povremeno promesati.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh obloziti aluminijumskom folijom i preko staviti resetku (od rerne). Sloziti marinirana krilca na resetku pa peci, u zagrejanoj rerni, oko 45 minuta. Na svakih 15 minuta krilca izvaditi, okrenuti, premazati marinadom pa nastaviti pecenje.
Posluziti toplo.
English version:
Honey Chicken Wings
(recipe adapted from here)
1/3 cup oil
1/4 cup honey 1/4 cup soya sauce
1/4 cup Dijon sennep
1/4 cup fresh lemon juice
4 cloves of garlic
12 chicken wings
Cut the wings into two pieces and discard of the tip of the wings.
In a plastic bowl combine all ingredients for marinade. Add wings and coat in mixture. Refrigerate for a few hours or overnight, stirring occasionally.
Preheat oven to 200 degrees C.
Cover a baking dish with aluminium foil, place cooking grid on foil and spread wings over. Roast for about 45 minutes. Every 15 minutes turn the wings and brush with marinade.
Serve warm.
ovo bi moglo biti dobro :)))
ReplyDeleteja obožavam ove slatko kisele umake.. ali ne volim krilca... mogla bi probati sa nekim drugim dijelovima pileta :)
ReplyDeleteJednom sam probala ovakav umak ali sa nekog stranog bloga. Njihov kešap i ostali sastojci se jednostavno razlikuju od naših pa nije bilo jestivo. Ovo mi se dopada, nema kečapa, a i obožavam ovakve kombinacije!
ReplyDeletevolim piletinu u ovakvim kombinacijama ! Kod tebe predivno izgleda !!
ReplyDeleteMoram probati. Iako ne volim baš krilca, volim ovakve marinade!
ReplyDeleteA da li to treba da se soli ili vegeti?
ReplyDeleteNe treba dodavati soli, bude sasvim dovoljno slano od soya sosa. Po meni, svi sastojci su odlicno dozirani sem limunovog soka, njega je malo previse :)
ReplyDeleteHvala na odgovoru za so.Napravio sam marinadu bez senfa(bas ga ne volim).Javljam kako je ispalo!
ReplyDeleteCekam utiske :))) Pozdrav
ReplyDeleteKao sto sam i obecao evo me sa utiscima o ovom receptu!.Recept je super.Preporucujem
ReplyDelete