Moj prvi susret sa cuvenim perlicama...
60 gr perli tapioce
500 ml mleka
80 ml meda
1 zumance
1 kasicica ekstrakta vanile
malo soli
rendana cokolada, prah cokolada
Perlice tapioce preliti sa oko 3,5 dl mleka, ostaviti da odstoje 1 sat pa dodati ostatak mleka. Nakon toga umutiti zumance, med, so i vanili ekstrakt.
Natopljenu tapiocu zagrevati na umerenoj temperaturi a kad prokuva smanjiti vatru i kuvati oko 15-ak minuta. Povremeno promesati.
Na kraju sipati smesu od zumanca i meda pa mesati dok se sve ne sjedini i ne skuva. Sipati u cinijice pa ostaviti sa strane da se ohladi ili servirati toplo.
Puding po zelji posuti cokoladom u prahu ili rendanom cokoladom, a moze i kombinacijom.
Puding od tapioce treba kuvati na laganoj vatri. Umesto mleka, puding se moze pripremiti sa kokosovim mlekom, kombinacijom mleka i slatke pavlake. Prilikom kuvanja u smesu se moze dodati malo cokolade, a moze se kombinovati i sa vocem... kombinacije su bezbrojne.
English version:
Tapioca pudding
(recipe adapted from here)
60 gr tapioca
500 ml milk 80 ml honey
1 egg yolk
1 teaspoon vanille flavoring
little salt
chocolate, chocolate powder
Soak 60 gr tapioca for 1 hour in 3,5 dl milk, then add 1,5 dl milk. Whisk egg yolk, honey, salt and vanille flavoring.
Place tapioka in a pot over medium heat. Bring to a boil, reduce heat to medium-low and simmer for about 15 minutes. Stir occasionally. Add egg yolk mixture and cook for a few minutes.
Pour pudding into individual serving bowls. Sprinkle with grated chocolate or chocolate powder.
Variation: Add coconut milk instead of milk or combination of milk and heavy cream. Add choclate, fruit…
Укусан! Желим једну Беситос!
ReplyDelete(Qué rico!! Yo quiero uno!!
Besitos!!!)
nikad nisam probala :) trebala bi!!
ReplyDeleteDavno sam probala puding od tapioke i zapanjila sam se da vidim da ga ima i kod nas u radnjama zdrave hrane. Moraću da probam ponovo.
ReplyDeleteVolim, volim :)
ReplyDeleteŠta bi maslinka rekla i ja volim,volim..
ReplyDeleteodlična kombinacija sa tapiocom, mmmmm, volim, volim i ja :):). Jako lijepo izgleda, fotkice su mi super !
ReplyDeleteJa sam pravila sa jagodama ...ja volim ,moji ne ..!!
ReplyDeleteZasto ja tek sada vidim tvoj blog :D
ReplyDeletePrelep je, slike su fantasticne, kao i recepti :)
Moram priznati da se ja još nisam susrela sa perlicama:)Hajde trkni do mog bloga , tamo te čeka nagrada kakvu tvoj lijepi i kreativni blog baš zaslužuje! http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html
ReplyDelete