Monday, September 6, 2010

Puding od tapioce/Tapioca pudding

Please scroll down for English version

Moj prvi susret sa cuvenim perlicama...


Potrebno:
60 gr perli tapioce
500 ml mleka
80 ml meda
1 zumance
1 kasicica ekstrakta vanile
malo soli
rendana cokolada, prah cokolada


Priprema:
Perlice tapioce preliti sa oko 3,5 dl mleka, ostaviti da odstoje 1 sat pa dodati ostatak mleka. Nakon toga umutiti zumance, med, so i vanili ekstrakt.
Natopljenu tapiocu zagrevati na umerenoj temperaturi a kad prokuva smanjiti vatru i kuvati oko 15-ak minuta. Povremeno promesati.
Na kraju sipati smesu od zumanca i meda pa mesati dok se sve ne sjedini i ne skuva. Sipati u cinijice pa ostaviti sa strane da se ohladi ili servirati toplo.
Puding po zelji posuti cokoladom u prahu ili rendanom cokoladom, a moze i kombinacijom.
Puding od tapioce treba kuvati na laganoj vatri. Umesto mleka, puding se moze pripremiti sa kokosovim mlekom, kombinacijom mleka i slatke pavlake. Prilikom kuvanja u smesu se moze dodati malo cokolade, a moze se kombinovati i sa vocem... kombinacije su bezbrojne.



English version:
Tapioca pudding
(recipe adapted from here)

60 gr tapioca
500 ml milk
80 ml honey
1 egg yolk
1 teaspoon vanille flavoring
little salt
chocolate, chocolate powder

Soak 60 gr tapioca for 1 hour in 3,5 dl milk, then add 1,5 dl milk. Whisk egg yolk, honey, salt and vanille flavoring.
Place tapioka in a pot over medium heat. Bring to a boil, reduce heat to medium-low and simmer for about 15 minutes. Stir occasionally.  Add egg yolk mixture and cook for a few minutes.
Pour pudding into individual serving bowls. Sprinkle with grated chocolate or chocolate powder.

Variation: Add coconut milk instead of milk or combination of milk and heavy cream. Add choclate, fruit…

9 comments:

  1. Укусан! Желим једну Беситос!

    (Qué rico!! Yo quiero uno!!
    Besitos!!!)

    ReplyDelete
  2. Davno sam probala puding od tapioke i zapanjila sam se da vidim da ga ima i kod nas u radnjama zdrave hrane. Moraću da probam ponovo.

    ReplyDelete
  3. Šta bi maslinka rekla i ja volim,volim..

    ReplyDelete
  4. odlična kombinacija sa tapiocom, mmmmm, volim, volim i ja :):). Jako lijepo izgleda, fotkice su mi super !

    ReplyDelete
  5. Ja sam pravila sa jagodama ...ja volim ,moji ne ..!!

    ReplyDelete
  6. Zasto ja tek sada vidim tvoj blog :D
    Prelep je, slike su fantasticne, kao i recepti :)

    ReplyDelete
  7. Moram priznati da se ja još nisam susrela sa perlicama:)Hajde trkni do mog bloga , tamo te čeka nagrada kakvu tvoj lijepi i kreativni blog baš zaslužuje! http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html

    ReplyDelete