Friday, November 13, 2009

Curry piletina sa safran pirincem/Curry chicken with saffron rice

Please scroll down for English version


Ovo je jedno od jela koje spremam kad sam u stisci sa vremenom, sto u poslednje vreme uopste nije retko! Ne spremam ga, naravno, bas uvek kad imam malo vremena ali sto se mojih momaka tice mogla bi im ga servirati i svaki drugi dan bez da se pobune :)


Nije ovo nista spektakularno, samo malo drugacije spremljena piletina, ali eto, njima izgleda bas ovakva prija. E sad, sto se mene tice tu je stvar potpuno drugacija... Mogu da jedem, a i ne moram. Bilo je dana kad nisam uzela niti komadic, ma nisam cak ni liznula pa makar ukus da doteram ;)
U svakom slucaju, evo receptica pa procenite sami jeste li za :)))


Curry piletina:
500 grama pileceg belog mesa
1 glavica luka
400 ml kokosovog mleka
2 kasike kisele pavlake
so
curry
ulje

Izdinstati iseckan luk na malo ulja pa dodati belo meso iseckano na kockice. Proprziti da pobeli sa svih strana pa naliti oko 1,5 dl vode i dinstati na jacoj vatri oko 10-15 minuta (da ukuva sto veci deo vode). Posoliti. Dodati, zatim, kokosovo mleko, pavlaku i curry po ukusu i ostaviti da krcka jos desetak minuta.
Posao zavrsen :)
Dok se piletina krcka, spremite pirinac i eto, za pola sata rucak na stolu! Ovaj receptic je toliko dugo kod mene da se vise ne secam odakle sam ga skinula ;)


Safran pirinac:
6,5 dl vode
200 grama pirinca
4 kasike istopljenog putera
so
na vrh kasicice safrana
persunov list
Sipati vodu u serpicu, zatim dodati pirinac, puter, so i safran, poklopiti i pustiti da provri. Smanjiti vatru i poklopljeno kuvati oko 15-ak minuta. Skinuti sa ringle i ostaviti poklopljen pirinac jos desetak minuta. Na kraju umesati ieckan persunov list i servirajte!


English version:
Curry chicken with saffron rice

Curry chicken:

500 gr boneless chicken breast, without skin
1 chopped onion
400 ml coconut milk
2 tablespoons sour cream
salt
curry
oil

Cut chicken breast into a small cubes.
Place chopped onion and a little oil in a frying pan. Sauté over medium heat until wilted. Add chicken breast and fry for a few minutes. Pour around 1,5 dl water and cook over high heat for 10-15 minutes. Add salt, coconut milk, sour cream and curry and cook for another 10 minutes.

Saffron rice:

6,5 dl water
200 gr rice
4 tablespoons melted butter
salt
¼ teaspoon saffron
parsley

Pour water in a pot, add rice, butter, salt and saffron, cover and bring to boil. Reduce heat and cook for about 15 minutes over low heat. Remove from the heat and let stand for 10 minutes. Add parsley before serving.

No comments:

Post a Comment