Potrebno za biskvit:
6 jaja
360 gr secera
300 gr mlevenih lesnika
2 kasike brasna
2 kasicice praska za pecivo
Potrebno za fil:
6 dl slatke pavlake
200 gr cokolade
3 - 5 kasika Baileys-a
Priprema:
Umutiti penasto 3 jaja sa 180 gr secera. Dodati 150 gr mlevenih lesnika, 1 kasiku brasna i 1 kasicicu praska za pecivo pa izmesati varjacom. Sipati u kalup promera 24 cm oblozen papirom za pecenje pa peci na 180 stepeni oko 20-ak minuta. Na isti nacin ispeci jos jedan biskvit od druge polovine sastojaka pa oba biskvita ostaviti da se ohlade.
Dok se biskviti peku, prokuvati slatku pavlaku. Skinuti s vatre i dodati 200 gr izlomljene cokolade i dobro izmesati da se sva cokolada istopi. Ostaviti da se malo prohladi pa staviti u frizider preko noci. Sutradan kratko izmiksati dodajuci Baileys.
Nafilovati prvu koru, poklopiti drugom. Premazati i drugu koru tankim slojem fila a ostatkom fila premazati tortu okolo.
Za ukrasavanje sam se posluzila mini rolerima od lesnika. Lepila sam ih za fil kojim sam premazala tortu (jedan deo rolera sam prelila belom cokoladom i ostavila da se cokolada stegne), a odozgo sam posula rendanom belom cokoladom.
Potrosila sam oko 4 kutije rolera. Kutije su po 75 grama.
Prelepo izgleda!!!
ReplyDeleteI ja cesto sa rolerima ukrasavam torte. Jedino sto ih ne lepim na nacin kao sto si ti, vec ih upletem pomocu oblande. Tako da na kraju izgleda kao korpica. :)
Predivna je izgledom, okusom već zamišljam...
ReplyDeleteajme krasne torte :)
ReplyDeleteda li se torta premaze filom pa se roleri zaljepe ili...?
ReplyDelete