2 srednje tikvice
oko 10 kasika krupnijeg kukuruznog brasna
oko 10 kasika pseničnog brasna
2 jaja
1 kasika soli
1 prasak za pecivo
1 dl ulja
Priprema:
Izrendati tikvice, posoliti pa ostaviti da puste sok. Nakon toga dodati sve ostale sastojke da dobijete smesu malo guscu od smese za palacinke (ako je smesa previse retka dodati jos malo brasna i to iste kolicine psenicnog i kukuruznog).
Vaditi kasikom, spustati na vrelo ulje i prziti da porumene sa obe strane.
Baš volim ovakve stvari..fino jako!
ReplyDeleteUbedljivo najbolje pripremljene tikvice. I mi ih tako najviše volimo.
ReplyDeleteI ja ih slicno spremam. Tikvice obozavam.
ReplyDeleteOdlično ! posebno mi se sviđa što ide kukuruzno brašno , super !!
ReplyDeleteOdlicna ideja sa kukuruzim brasnom. Probati cu prvom prilikom. Hvala na ideji!
ReplyDelete