1 kg brasna
1 svezi kvasac
800 ml mlake vode
2 kasicice soli
1 kasicica secera
Priprema:
Kvasac izmesati sa mlakom vodom, dodati 2 kasicice soli i 1 secera pa ostaviti da se aktivira.
U prosijano brasno dodati kvasac i zamesiti glatko testo (mikserom ili rucno). Ostaviti testo na toplom mestu da se se udvostruci. Nadoslo testo izlupati varjacom pa ponovo ostaviti da narasta. Ovaj postupak ponavljati nekoliko puta... to ce obezbediti rupice u hlebu :)
Na kraju istresti nadoslo testo na podlogu posutu brasnom pa oblikovati male duguljaste hlebice ili testo jednostavno sipati u uski, podmazan, kalup.
Ostaviti hlebice jos 15-ak minuta na toplom mestu pa peci u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni oko 20-ak minuta. Pecen hleb ohladiti pa uzivati :)))
Ovom i zaista više ništa ni ne treba a mogu zamisliti miris.
ReplyDelete