Tuesday, June 29, 2010

Pita sa tikvicama i sirom

Jos jedan odlican zalogaj sa tikvicama!!!


Potrebno:
500 gr kora za pitu
700 gr tikvica
2 kasike brasna
1 dl kisele pavlake
200 gr sitnog sira
4 kasike ulja
1 kasicica mirodjije
so


Preliv:
3 jaja
3 kasike ulja
0,5 dl mleka
1 dl jogurta

Ostalo:
malo kima
malo ulja


Priprema:
Tikvice oljustiti, izrendati na krupno rende, posoliti pa ostaviti desetak minuta da puste sok. Nakon toga tikvice dobro iscediti (ako ostanu pune soka pita ce biti gnjecava) pa dodati brasno, pavlaku, sir, mirodjiju, ulje i malo soli. Dobro izmesati da se dobije ujednacena smesa.
U drugoj ciniji pripremiti preliv od jaja, ulja, mleka i jogurta.
Kore podeliti na jednake delove, tako da u svakoj strudlici bude tri lista (ja sam imala 18 listova koje sam podelila na 6 delova). Slagati strudlice.
Prvu koru poprskati sa malo ulja, staviti preko drugu koru pa je premazati prelivom. Preko preliva staviti jos jednu koru pa na jedan kraj naneti fil od tikvica. Urolati strudlicu i premestiti u podmazan ili papirom oblozen pleh. Isto posupiti sa ostatkom kora. Strudlice u plehu premazati sa malo preliva, posuti kimom pa peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene (nisam tacno merila vreme pecenja, ali otprilike 20-ak minuta).




2 comments: