Please scroll down for English version
Kolaci od belanaca obicno su svi na isti kalup... sa dodatkom orasa, lesnika i suvog voca. Ovo je nesto potpuno drugacije... Fini, mekani kolacic sa dodatkom eurokrema, dzema i seckanog keksa!!!
Potrebno:
1 solja belanaca
1 solja braon secera
1 solja ulja 1 solja brasna
2 kasike prepune eurokrema
2 kasike prepune dzema od jagoda
60 gr. seckanog keksa
(solja je od 2 dl)
Umutiti penasto belanca pa dodati braon secer. Dodati, zatim, ulje, brasno, eurokrem i dzem pa na kraju seckani keks. Sipati smesu u pripremljen pleh.
Peci, prvih 10 minuta, na 200 stepeni, a zatim smanjiti na 180 stepeni i peci jos oko 40 minuta. Proveriti cacakalicom da li je peceno. Ako se testo ne lepi na cackalicu izvaditi iz rerne pa okrenuti na tacnu. Sacekati da se malo prohladi pa skloniti pleh i ukrasiti po zelji.
Original recept
English version:
Egg white cake
(recipe adapted from here)
2 dl egg yolks
2 dl brown sugar
2 dl oil
2 dl flour
2 tablespoon (full) nutella
2 tablespoons (full) strawberry jam
60 gr chopped butter biscuits
Preheat the oven to 200 degrees C.
Lightly grease and flour ridged bread pan or meatloaf/bread pan.
Mix well egg whites, add brown sugar, oil, flour, nutella, jam and biscuits. Pour mixture into the prepared pan. Bake for 10 minutes. Then, reduce heat to 180 degrees C and bake for approximately 40 minutes.
Cesto imam u frizideru posudu sa belancima, pa su mi ovakvi recepti uvek dobrodosli :)
ReplyDeleteZvuči odlično!
ReplyDeletevolim ovakve kolacice!
ReplyDeleteMmmm,super izgleda,ovaj deo sa eurokremom mi se najviše sviđa!
ReplyDeletelooks so delicious!
ReplyDeleteThanks Paula :)
ReplyDeleteuparavo pravila, super je!
ReplyDeleteDrago mi je da vam se svideo!
ReplyDeleteUvek me obraduje kad mi neko javi rezultate :) Hvala i sve najbolje!!!
Hvala na inspiraciji :)
ReplyDelete