Please scroll down for English version
Odlicna vecerica koja ispod projine korice krije malo iznenadjenje :))) Deca im se obraduju jer mogu da ih grickaju sa stapica... bas kao sladoled :)
Odlicna vecerica koja ispod projine korice krije malo iznenadjenje :))) Deca im se obraduju jer mogu da ih grickaju sa stapica... bas kao sladoled :)
Meni licno draza je stara, dobra proja iz pleha ali ne odolim ni ovim zamotuljcima :) Kod mojih momaka skroz druga prica... ova varijanta im je, ipak, malo privlacnija!
Potrebno:
4 dl kukuruznog brasna
2 dl psenicnog brasna
1/2 kasike sode bikarbone
1/2 kasike soli
2 dl mleka
1 dl ulja
1 jaje
0,5 - 1 dl vode
1 kg virsli
stapici za raznjice
Svaku virslu prerezati na otprilike tri jednaka komadica. Nabosti komadice virsli na stapice za raznjice pa ih umakati u testo. Zavrteti stapicem u krug kako bi se testo uhvatilo sa svih strana.
Virsle spustati u duboku (ali jako duboku... ceo komadic treba biti u masnoci), vrelu masnocu i prziti da blago porumene. Obicno ih przim u fritezi koju ne zatvaram zbog stapica koji vire. Spustam poklopac izmedju umakanja virsli kako bi se ulje malo dodatno zagrejalo. Znaci gurnem ih u masnocu, okrenem stapicem u krug i onda ga spustam da se przi. Ovo okretanje u krug je vazno jer se tako stvori tanka korica sa svih strana. Ako stapic samo ubacite u ulje moze se desiti da se smesa slije na donju stranu, testo popuca, a virsla odozgo ostane bez pokrivaca.
Virsle spustati u duboku (ali jako duboku... ceo komadic treba biti u masnoci), vrelu masnocu i prziti da blago porumene. Obicno ih przim u fritezi koju ne zatvaram zbog stapica koji vire. Spustam poklopac izmedju umakanja virsli kako bi se ulje malo dodatno zagrejalo. Znaci gurnem ih u masnocu, okrenem stapicem u krug i onda ga spustam da se przi. Ovo okretanje u krug je vazno jer se tako stvori tanka korica sa svih strana. Ako stapic samo ubacite u ulje moze se desiti da se smesa slije na donju stranu, testo popuca, a virsla odozgo ostane bez pokrivaca.
Testa obicno uvek ostane, ali ako umutite manju kolicinu nece biti dovoljno za posteno umakanje virsli. Ostatak testa mozete istresti u kalupe za muffinse i ispeci kao projice :)
English version:
Corn dog
4 dl cornmeal
2 dl plain flour
1/2 tablespoon baking soda
1/2 tablespoon salt
2 dl milk
1 dl oil
1 egg
0,5 - 1 dl water
1 kg wieners
wooden sticks
Pour rest of the batter into the muffins pan and bake great corn muffins.
obozavam ih, a ovi tvoji izgledaju 100 puta bolje od kupovnih!!! odlicno! i hvala za recept!
ReplyDeletePrefino...
ReplyDeleteHvala devojke :)
ReplyDeletefantastično...moraću ponovo da probam jel sa mojim receptom smesa nije htela da se drži za viršle...
ReplyDelete