Wednesday, December 16, 2009

Corn dog

Please scroll down for English version

Odlicna vecerica koja ispod projine korice krije malo iznenadjenje :))) Deca im se obraduju jer mogu da ih grickaju sa stapica... bas kao sladoled :)
Meni licno draza je stara, dobra proja iz pleha ali ne odolim ni ovim zamotuljcima :) Kod mojih momaka skroz druga prica... ova varijanta im je, ipak, malo privlacnija!


Potrebno:
4 dl kukuruznog brasna
2 dl psenicnog brasna
1/2 kasike sode bikarbone
1/2 kasike soli
2 dl mleka
1 dl ulja
1 jaje
0,5 - 1 dl vode
1 kg virsli
stapici za raznjice


Sipati redom sastojke za testo u uzu, dublju ciniju pa izmiksati ili izmesati da se sjedine. Dodati malo vode pa proveriti gustinu... testo treba da se zalepi za virslu ali istovremeno visak testa treba lagano da sklizne sa virsle. Ako vam se ucini pregusto dodati jos malo vode.


Svaku virslu prerezati na otprilike tri jednaka komadica. Nabosti komadice virsli na stapice za raznjice pa ih umakati u testo. Zavrteti stapicem u krug kako bi se testo uhvatilo sa svih strana.
Virsle spustati u duboku (ali jako duboku... ceo komadic treba biti u masnoci), vrelu masnocu i prziti da blago porumene. Obicno ih przim u fritezi koju ne zatvaram zbog stapica koji vire. Spustam poklopac izmedju umakanja virsli kako bi se ulje malo dodatno zagrejalo. Znaci gurnem ih u masnocu, okrenem stapicem u krug i onda ga spustam da se przi. Ovo okretanje u krug je vazno jer se tako stvori tanka korica sa svih strana. Ako stapic samo ubacite u ulje moze se desiti da se smesa slije na donju stranu, testo popuca, a virsla odozgo ostane bez pokrivaca.

Testa obicno uvek ostane, ali ako umutite manju kolicinu nece biti dovoljno za posteno umakanje virsli. Ostatak testa mozete istresti u kalupe za muffinse i ispeci kao projice :)
 


English version:
Corn dog
(recipe adapted from here, lit changed)

4 dl cornmeal
2 dl plain flour
1/2 tablespoon baking soda
1/2 tablespoon salt
2 dl milk
1 dl oil
1 egg
0,5 - 1 dl water
1 kg wieners
wooden sticks

Put all ingredients (try with 0,5 dl water) in the deep bowl and mix well. If batter gets stiff add more water. Use small wieners or cut each wieners into three pieces. Insert wooden sticks into the each piece. Dip the wieners in the batter one at a time, shaking off the excess. Deep fry, a few at a time, in the hot oil until they are golden brown. When you puting wieners in the oil swirl the wooden stick to get fried cover of each side.

Pour rest of the batter into the muffins pan and bake great corn muffins.

4 comments:

  1. obozavam ih, a ovi tvoji izgledaju 100 puta bolje od kupovnih!!! odlicno! i hvala za recept!

    ReplyDelete
  2. fantastično...moraću ponovo da probam jel sa mojim receptom smesa nije htela da se drži za viršle...

    ReplyDelete