Veoma neobicni hlebici koji se pripremaju sa brasnom od tapioke i sirom. Nakon pecenja naduvaju se kao souffle, ali kad ih izvadite iz rerne splasnu i tada su ova fina, pomalo lepljiva, supljikava muffins peciva spremna za degustaciju :)
Potrebno:
1 jaje
85 ml maslinovog ulja
165 ml mleka
170 gr brasna od tapioce
65 gr rendanog sira (Cheddar, Mozzarella)
malo soli (u zavisnosti koji sir koristite)
Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na temperaturu od 200 stepeni.
Kalupice za muffins podmazati uljem (ja sam u pleh za muffins ubacila i silikonske modlice tako da nisam podmazivala).
Ubaciti u blender, redom, sve sastojke i dobro izmiksati da se sve poveze. Povremeno proveriti smesu i po potrebi skinuti sadrzaj sa stranica blendera i nastaviti mucenje.
Napuniti kallupice za muffins smesom, staviti u zagrejanu rernu i peci oko 15-20 minuta. Kad hlebici narastu i porumene izvaditi iz kalupa, sloziti na zicu da se prohlade pa posluziti.
Pripremljenu smesu za brazilski hleb mozete cuvati do nedelju dana u frizideru i peci hlebice po potrebi :)
English version:
1 egg
85 ml olive oil165 ml milk
170 gr tapioca flour
65 gr grated cheese (Cheddar, Mozzarella)
salt to taste
Preheat the oven to 200 degrees C.
Grease a muffin pan and set aside.
Put all ingredients in the bowl of a food processor. Process until blended, stopping to scrape down sides of bowl several times (You can store mixture in the refrigerator for up to 1 week).
Pour mixture into the prepared muffin pan and bake for about 15-20 minutes until risen and golden.
Let them cool for a few minutes and than serve.
Ovo prekrasno izgleda!!!
ReplyDeleteA ja sam sad jakoo gladna, ajme meni idem nešto brzo prigrist, taman jednu jabuku za laku noć:)
Premda bi mi tvoji hljebčići fino prijali.
Pusa.
Ovo mora biti dobro! Sir moze uvijek, pogotovu u ovakvim kombinacijama.
ReplyDeleteLijepo izgleda, ali naravno, ovdje ne možemo nabaviti brašno od tapioke. Ustvari, nikada ništa nisam probala s tapiokom. Samo sam čitala o njoj.
ReplyDeleteIma tapioke u prodavnicama zdrave hrane i mislim da može da se samelje pa dobije brašno. Da li može sa običnim brašnom tako dobro da ispadne ili tapioka daje taj šmek?
ReplyDeleteE' molto bello questo pane :) ciao
ReplyDeleteovo jako dobro zvuči, no i meni je problem doći do brašna tapioke
ReplyDeleteovaj kruh prekrasno izgleda !!
ReplyDeleteja volim puding od tapioke u raznim varijantama dodataka ali kada sam probala pecivo sa brašniom od tapioke nekako mi se nije svidio taj okus. To je bilo obično pecivom, a možda je ovako sa dodacima stvar sasvim drugačija, isprobati ću sigurno ! Imam doma tapioku koju ću samljeti u brašno i tako napraviti ovaj divni kruhić .
Thanks greaat blog post
ReplyDelete