Fini cokoladni kolacic pripremljen sa vrucim kakaom :))) Brzo i jednostavno!!!
I deo:
225 ml mleka
30 gr cokolade u prahu (tipa nesquik)
3 kas vruce vode
135 gr secera
3 vanili secera
II deo:
250 gr brasna
60 gr kakaa (40 gr nesquika + 20 gr gorkog kakaa)
1,5 kasicica praska za pecivo
1,5 kasicica sode bikarbone
malo soli
180 ml mleka
90 ml ulja
2 jaja
Priprema:
Pleh 30*20 cm obloziti papirom za pecenje (moj pleh je bio malo veci).
Za prvi deo, staviti mleko da prokuva. U medjuvremenu izmesati toplu cokoladu sa vrucom vodom. U provrelo mleko dodati secer i cokoladu izmesanu sa vodom, prokuvati 1 minut pa ostaviti sa strane da se malo prohladi.
Za drugi deo, sjediniti brasno sa kakaom, sodom bikarbonom, praskom za pecivo i malo soli. Posebno izmiksati mleko sa jajima i uljem. Smesu od jaja sipati u brasno sa kakaom i ostalim sastojcima pa lagano miksajuci dodati i vruci kakao. Sve zajedno izmiksati samo da se poveze pa sipati u pripremljen pleh.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30-ak minuta.
English version:
"Hot Cacao" Cake
(adapted from here)
First part:
225 ml milk30 gr Nesquik
3 tablespoon hot water
135 gr sugar
30 gr vanille sugar
Second part:
250 gr flour
60 gr cacao (40 gr Nesquik + 20 gr dark cacao)
1,5 teaspoons baking powder
1,5 teaspoons baking soda
Pinch of salt
180 ml milk
90 ml oil
2 eggs
Line a baking pan (20*30 cm) with parchment paper.
Preheat oven to 180 degrees C.
First part:
Boil milk. Meanwhile, mix nesquik and warm water. In boiled milk add sugar and nesquik mixture. Cook for 1 minutes and set aside.
Second part:
Mix flour, cacao, baking soda, baking powder and pinch of salt.
In a bowl whisk milk, eggs and oil. Still using a hand mixer add flour mixture and warm cacao, beat on low speed until combined. Pour mixture into prepared pan.
Bake on 180 degrees C for abort 30 minutes.
Fantastic Recipe,and great photos!:)
ReplyDeleteOdlicno! Dopada mi se kako je mekano i nadoslo! Imam nesto slicno, ali uvek ostane dekav! Odlicne fotke...
ReplyDeleteMmmm... izgleda sočno i mekano. Nale, šta je "dekav"?
ReplyDeleteSuper izgleda i miriši..:)!
ReplyDeleteDekav - gnjecav i vlazan:))
ReplyDeleteMmmmmmm....krasan kolač, mogu zamisliti kako je mekan i sočan.
ReplyDeleteque maravilla de pastel de cacao, sólo hay que verlo para saber que es una maravilla.
ReplyDeletebesos
buen finde
Uh, kako bi mi sada prijala kockica-dve uz toplu cokoladu po ovoj hladnoci...super su i fotke i receptic!;)))
ReplyDeleteE pa ovo ide na isprobavanje ove nedelje !!! ODLIČAN JE ! :-D
ReplyDeletekolač divno izgleda , tako fino, sočno...., odličan recept !
ReplyDeletekolač božanstveno izgleda
ReplyDeleteMihaela, kolač je fenomenalan. Isprobala sam ga, tako brz i jednostavan, a tako čokoladan i sočan. Ja, koja nisam preveliki ljubitelj tamne čokolade tj. kakaa sam istinski uživala u ovoj guštalici. Hvala ti!
ReplyDeletehttp://bite-my-cake.blogspot.com/2011/01/mihaelin-vruci-kakao-kolac-mihaelas-hot.html