Monday, October 11, 2010

Zapecene kobasice/Toad in the hole

Please scroll down for English version

Toad in the hole je tradicionalno englesko jelo koje se sastoji od kobasica i smese za cuveni Jorksirski puding. Kazu da se servira sa povrcem i umakom od luka, mi smo ga jeli samo ovako i nismo imali zamerki ;)

 
Moj prvi susret sa ovim jelom omogucila je Nada (ciji je blog Just good food pod "istragom" u okviru igrice FBI rukavice koju je osmislila mamajac) i hvala joj na tome. Jelo je veoma jednostavno, interesantno izgleda i jako je ukusno tako da ce se ove "zabice u rupi" , sigurno, jos mnogo puta naci na nasem stolu :)


Potrebno:
130 gr brasna
1 kasicica soli
3 jaja
300 ml mleka
½ kasicice praska za pecivo
1 kasika maslaca
persunov list
150 gr slanine, isecene u tanke trake
5-6 kobasica

Priprema:
Ukljucite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Izmesajte brasno, so i jaja. Nastavite mesati zicom postepeno dodajuci mleko. Ostavite sa strane na 30 minuta.
U medjuvremenu, svaku kobasicu omotajte trakicom slanine.
Stavite maslac u vatrostalnu posudu i istopite ga u rerni. Na istopljen maslaca poredjajte kobasice pa ih pecite par minuta. Zatim ih okrenite pa zapecite jos par minuta i sa druge strane.
U smesu od jaja i brasna dodajte prasak za pecivo pa smesu sipajte preko kobasica. Pospite seckanim persunovim listom i pecite oko 30 minuta ili dok ne porumeni i naduva se kao da ce da izleti iz posude :) Ne brinite, testo ce da se spusti posle par minuta kad ga izvadite iz rerne.


English version:
Toad in the hole
(recipe adapted from here)

130 gr flour
1 teaspoon salt
3 eggs
300 ml milk
½ teaspoon baking powder
1 tablespoon butter
parsley
150 gr sliced bacon
5-6 sausages

Preheat oven to 200 degrees C.
Mix flour, salt and eggs. Using whisk add gradually milk. Set aride for 30 minutes.
In the meantime, wrap each sausage with a slice of bacon.
Place the butter in the glass baking pan and melt it in the oven. Place wrapped sausages into the pan and bake for a few minutes. Flip and bake for another few minutes on the other side.
Then, in the eggs mixture add baking powder. Pour the batter over the sausages, sprinkle with parsley and bake for about 30 minutes or until the batter is risen and golden.

11 comments:

  1. Wow esto tiene que ser una bomba.... a mi hijo seguro quele encanta.
    Besos

    ReplyDelete
  2. I meni se jako sviđaju a tvoje izgledaju neodoljivo.

    ReplyDelete
  3. Како чудно! Жаба у рупу рецепт! Никад чуо, али изгледа врло укусно кобасице између сланине! БЕСИТОС!

    (Qué curioso! El sapo en el agujero!
    Nunca escuche esta receta pero se ve muy sabrosa con la salchicha en tre el bacon!
    Besitos!)

    ReplyDelete
  4. Mislim da je ovo recept godine na našim blogovima. Ja ga čuvam za još malo hladnije vreme!

    ReplyDelete
  5. Savršeno draga Mihaela ! Odlično i ukusno izgledaju! :-)))

    ReplyDelete
  6. Izgledaju predobro, savršeno!
    Hvala!

    ReplyDelete
  7. Ovo izgleda fenomenalno,... salivacija otpocela!

    ReplyDelete
  8. joj i ja već neko vrijeme mjerkam taj recept, ali nikako da nabavim prave kobasice da ga isprobam

    ReplyDelete
  9. "Žabice u rupi" odlično izgledaju u tvojoj izvedbi, super si pripremila ovo jelo !!

    ReplyDelete