Monday, June 28, 2010

Baileys torta

Fina tortica sa cokoladom i Baileys likerom pa ako ste ljubitelj, uzivajte :)))


Potrebno za biskvit:
6 jaja
360 gr secera
300 gr mlevenih lesnika
2 kasike brasna
2 kasicice praska za pecivo


Potrebno za fil:
6 dl slatke pavlake
200 gr cokolade
3 - 5 kasika Baileys-a

Priprema:
Umutiti penasto 3 jaja sa 180 gr secera. Dodati 150 gr mlevenih lesnika, 1 kasiku brasna i 1 kasicicu praska za pecivo pa izmesati varjacom. Sipati u kalup promera 24 cm oblozen papirom za pecenje pa peci na 180 stepeni oko 20-ak minuta. Na isti nacin ispeci jos jedan biskvit od druge polovine sastojaka pa oba biskvita ostaviti da se ohlade.
Dok se biskviti peku, prokuvati slatku pavlaku. Skinuti s vatre i dodati 200 gr izlomljene cokolade i dobro izmesati da se sva cokolada istopi. Ostaviti da se malo prohladi pa staviti u frizider preko noci. Sutradan kratko izmiksati dodajuci Baileys.
Nafilovati prvu koru, poklopiti drugom. Premazati i drugu koru tankim slojem fila a ostatkom fila premazati tortu okolo.

Za ukrasavanje sam se posluzila mini rolerima od lesnika. Lepila sam ih za fil kojim sam premazala tortu (jedan deo rolera sam prelila belom cokoladom i ostavila da se cokolada stegne), a odozgo sam posula rendanom belom cokoladom.
Potrosila sam oko 4 kutije rolera. Kutije su po 75 grama.
 
 
 

4 comments:

  1. Prelepo izgleda!!!
    I ja cesto sa rolerima ukrasavam torte. Jedino sto ih ne lepim na nacin kao sto si ti, vec ih upletem pomocu oblande. Tako da na kraju izgleda kao korpica. :)

    ReplyDelete
  2. Predivna je izgledom, okusom već zamišljam...

    ReplyDelete
  3. da li se torta premaze filom pa se roleri zaljepe ili...?

    ReplyDelete