Wednesday, June 9, 2010

Lime Jello Watermelons


Omiljena decja slastica servirana malo drugacije... u vidu iseckanih mini lubenica :)


Potrebno:
10-11 komada lime-a
1 kutijica jello od jagode
cokoladne mrvice


Priprema:
Iseci lime na pola. Iscediti sok pomocu sprave za cedjenje pa nozicem ili kasicicom (ja sam koristila kasicicu za dubljenje lubenice, dinje...) izvaditi ostatak vocke ili preskociti cedjenje pa odmah vaditi "meso" iz polutki. U pocetku ce ovo ici malo teze ali kad nadjete sistem kako najjednostavnije izvuci sadrzaj iz lime-a ici ce mnogo brze :)
Ociscene polutke sam stavljala u vodu da malo izvuku kiselinu, a i da ne potamne dok cekaju :)


Ociscene polutke lime-a smestiti u kalupe za muffins kako se ne bi prevrtali nakon sipanja tecnosti.

Jello, namenjen za rastapanje u 500 ml tecnosti, rastopiti u 450 ml vrele vode pa ostaviti sa strane da se malo prohladi.

Ohladjen jello sipati u pripremljene polutkice.

Lagano ubaciti nekoliko zrna cokoladnih mrvica. 

Sto je jello hladniji mrvice ce manje propadati na dno. U originalnom receptu savetuje se da se jello ohladi skoro do stvrdnjavanja a zatim se, uz pomoc raznjica ili cackalice mini chocolate chips uguraju unutra...
Ostaviti jello par sati u frizideru da se potpuno stegne. Nakon toga svaku polutku preseci, ostrim nozem, na pola i voila...
Cokoladne mrvice se mogu i naknadno polepiti za jello... znaci kad ga iseckate, ako vam se cini da je malo semenkica slobodno zalepite koju mrvicu i spolja ili je cackalicom nagurajte u unutrasnjost :)))




1 comment:

  1. Ovo je interesantno i sigurna sam da oduševljava mališane, baš njihova slastica koja odlično izgleda. Super si napravila ove "lubenice", jako su lijepe !

    ReplyDelete