Wednesday, June 23, 2010

Vikend rucak


Savrsen rucak - sve u jednom paketicu... meso, prilog i salatica :) Toplo ga preporucujem za neki od narednih vikenda ili cak radnih dana. Priprema ne oduzima mnogo vremena a arome se tako divno izmesaju da je pravo zadovoljstvo odmotati zavezljajcic i osetiti miris, a kakvo je tek zadovoljstvo osetiti ukus :)))


Potrebno:
5 krmenadli
5 srednjih krompira
2 vece glavice luka
5-10 kriskica tvrdog sira
5 cenova belog luka
so, vegeta, biber
malo tecnog maslaca (ulja)
aluminijumska folija

Priprema:
Krmenadle (ja pretezno koristim dimljene) odvojiti od kosti i lagano nalupati (ne treba biti mnogo tanka) pa zaciniti sa obe strane. Luk ocistiti i iseci na tanke kolutove, krompir oljustiti i iseci na kriskice i ocistiti beli luk.
Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni dok spremate zavezljaje.
Pripremiti 5 vecih komada aluminijumske folije. Sredinu pripremljene folije poprskati istopljenim maslacem ili uljem pa poredjati nekoliko kolutova luka.


Na luk staviti zacinjenu krmenadlu, a preko mesa poredjati iseckan krompir (po jedan krompir u svaki paketic). Krompir posoliti i posuti vegetom i biberom.


Pored mesa i krompira staviti cen ociscenog belog luka, a preko krompira nekoliko tankih kriskica sira (dovoljno da prekrije krompir).


Prebaciti jednu polovinu folije preko mesa i povrca, preko nje prebaciti drugu stranu folije pa dobro uviti  foliju sa svih strana kako tecnost ne bi iscurela prilikom pecenja.


Peci u zagrejanoj rerni 1 sat.
Umesto krmenadli moze se koristiti pilece belo meso, ali onda vreme pecenja treba biti krace za 10-15 minuta. U ove paketice mogu se dodavati i druge vrste povrca, slaninica... ovo neka vam posluzi kao ideja, a vi kombinujte ono sto voli vasa porodica i za kakvu god kombinaciju da se odlucite sigurna sa da se necete razocarati :)


 

4 comments:

  1. Joj kako ovo savrseno izgleda... super!

    ReplyDelete
  2. Jako fino,ovo ce proci za sigurno kod mojih gurmana !!:))

    ReplyDelete
  3. odlična ideja, odlično pripremljeno !! super izgleda !

    ReplyDelete