Wednesday, October 27, 2010

Kuglof od mlevenog mesa/Bundt Meatloaf

Please scroll down for English version 

FBI rukavice - u gostima kod Nade!!!

Ovo je moja poslednja ulaznica za igricu FBI rukavice koju je osmislila mamajac. U protekla dva meseca istrazivali smo Nadin kutak. Fino se rucka kod Nade o cemu svedoce fantasticni recepti i isto toliko lepe fotografije.


Ako volite fina, a ujedno i dekorativna jela onda ce vam se svakako dopasti Kuglof od mlevenog mesa u finom omotacu od zapecene slanine. Mi smo ga u slast pojeli!!! 

Hvala Nado na gostoprimstvu :)))


Potrebno:
1 kg mlevenog mesa
2 veca luka
2 cent belog luka
so, biber
1 kasika senfa
3 jaja
1 kasika paradjz pirea
1 kasicica mlevene paprike
1 kasika persunovog lista
150 gr prezli
300 gr tanko secene dimljene slanine
 

Priprema:
Zagrejati rernu na 170 stepeni.
Luk i beli luk iseckati na sitne kockice ili usitniti u blenderu. Izmesati luk sa mesom pa dodati jaja, senf, persunov list, papriku, paradajz, prezle, so i biber. Dobro izmesati.
Kalup za kuglof obloziti slaninom, dno i stranice, pa preko rasporediti smesu od mesa. Poravnati pa staviti u zagrejanu rernu. Peci 60 minuta. Okrenuti kuglof u drugi pleh pa peci jos 30-ak minuta da slanina porumeni i postane hrskava.


Prilazem jos dve ulaznice za igricu:






English version:
Bundt Meatloaf
(recipe adapted from here)

1 kg ground meat
2 large onions
2 garlic cloves
salt, pepper
1 tablespoon mustard
3 eggs
1 tablespoon tomato purre
1 teaspoon paprika powder
1 tablespoon parsley
150 gr breadcrumbs
300 gr smoked bacon, sliced
 
Preheat the oven to 170 degrees C.
Cut onion and garlic into small cubes or put in a food processor and grind it. Put the meat, onion and garlic in large bowl, add eggs, mustard, parsley, paprika powder, tomato puree, breadcrumbs, salt and pepper. Mix well.
Cover bottom and sides of bundt pan with the bacon slices. Place meat mixture over, place the pan into the oven and bake for 60 minutes. Then, turn it in a baking pan and bake for another 30 minutes or until bacon is golden and crisp.
Serve hot!

8 comments:

  1. Ajme koji recepti,super,a što ću sad ogladnila sam?!
    Odlične fotke!!!

    Pusa.

    ReplyDelete
  2. Ovo je čini mi se prava kalorijska bomba!! Neka, zima je sve bliže! :))

    ReplyDelete
  3. Jako lepo urađeno, Nadini recepti su zaista prste da poližeš.

    ReplyDelete
  4. Morati ću se i ja primiti ovog kuglofa, vidim da je poharao naše blogove. Odlično izgleda i sigurno je jako, jako dobar.

    ReplyDelete
  5. Predivno, ma PREDIVNO..eto Mihaelica..
    Sličice su tako lijepe, sve si super napravila, a kuglof je tako lijepo i ravnomjerno obložen ovom slaninicom..Hvala ti, puno!

    ReplyDelete
  6. baš si ga divno napravila i ne sumnjam da je bio preukusan

    ReplyDelete
  7. Joj ovo izgleda savršeno, toliko da bi sad to jela iako još nisam ni kavu popila. :)

    ReplyDelete
  8. Tvoj kuglof izgleda kao malo umjetničko djelo, slažem se da su Nadini recepti odlični, a isto je takva i tvoja izvedba, super !!

    ReplyDelete