Wednesday, June 2, 2010

Kokosiji gulas

Odlican rucak! Jos da je kokica bila domaca...


Potrebno:
pola kokoske
2 glavice luka
2-3 cena belog luka
2 kasike ulja
so, biber
3 kasike vegete
malo persuna (svezeg ili suvog)
malo origana
1 lovorov list
0,5 l paradjz soka
cca 1 - 1,5 l vode
pola ili jedna goveda kocka za supu

 
Priprema:
Meso iseci na manje komade.
Luk i beli luk usitniti pa proprziti na vrlo malo ulja. Ne treba preterivati sa uljem jer kokoska pusti mast pa pripaziti da na kraju ne bude previse masnoce, po potrebi luk podliti sa malo vode.
Kad je luk izdinstan dodati meso, so i biber pa prziti da meso lepo porumeni. Dodati, zatim, vegetu, persun, origano i lovorov list, kratko promesati pa sipati paradjza i toliko vode da za dva prsta prekrije meso. Kuvati oko 40-ak minuta (ja sam kuvala malo duze). U medjuvremenu probati pa, ako je potrebno, dodati govedju kocku ili polovinu kockice.
Ako je gulas previse redak razmutiti 1 kasiku brasna u 1 dl vode sa 1 kasikom paradajz soka, sipati u gulas pa prokrckati jos 10-15 minuta. Nisam dodavala brasno jer je corbica skroz fino ukuvala i bila taman, ni previse gusta, ni previse retka.
Servirati toplo uz testeninu, pire krompir, pirinac ili samo uz hleb.

4 comments:

  1. Uh još da su i fuži ili njoki od krumpira i to bi bio moj omiljeni ručak ;)
    Imaš pravo da je bolje sa domaćom kokicom ili još bolje pijetlom ali tada obavezno duže dinstanje mesa. Hvala ti !

    ReplyDelete
  2. Domace je ipak domace :))) Hvala!!!

    ReplyDelete
  3. Bo'me da, niti ja se ne bih bunila, ali onaj koji je posebno slab na pileće i kokošje gulaše iliti paprikaše je moj muž, tako da ..... potpisujem da je recept mrak! :)

    ReplyDelete
  4. Volim kokošji gulaš, meni posebno odgovara sa pire krompirom, ali iskreno ne pamtim kada sam ga jela. Hvala ti na podsjetniku , recept je super i vjerujem da ću i ja uskoro u njemu uživati :)

    ReplyDelete